top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Duygusal olduğu kadar gerçekçi de olan bir gözlem romanı

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok, internet sonrası hayatı sorgulayan, metaforlarla yüklü, duygusal olduğu kadar gerçekçi de olan bir gözlem romanı.

Yetişkinlik hayatının tamamını Proustvari bir tavırla, her gün, yatak-masasında yazı yazarak geçiren Patricia Lockwood, günümüzün önde gelen Amerikalı şair ve yazarlarından biri. Edebiyat dünyasında ses getiren eserlerinin yanında Twitter’da çizdiği profille de dikkatleri üzerine çeken Lockwood’un ilk romanı Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok ise Booker Ödülü ile Dublin Edebiyat Ödülü kısa listelerine giren, 2022 Dylan Thomas Ödülü’nü kazanan bir yapıt.


Sosyal medya paylaşımlarıyla öne çıkan bir kadın, hayranlarıyla tanışmak için dünyayı dolaşır. Portal olarak adlandırılan çevrimiçi dünyanın çivisi çıkmak üzeredir. Derken, annesinden gelen ailevi bir haber her şeyi altüst eder. Gerçek hayat ile dijital portalın giderek tuhaflaşan dünyası çatışırken, evrende iyilik, empati ve adaletin var olduğuna dair kanıtlarla karşılaşan kadın, maalesef bunların yokluğuyla da yüzleşecektir.


Patricia Lockwood Amerikalı bir şair, romancı ve deneme yazarıdır. 2021'deki ilk romanı Kimse Bundan Bahsetmiyor, Dylan Thomas Ödülü'nü kazandı. 2017 anı kitabı Priestdaddy, Amerikan Mizahı için Thurber Ödülü'nü kazandı.


KİMSENİN BUNDAN BAHSETTİĞİ YOK

Patricia Lockwood

İthaki Yayınları, 2023

Çeviri: Emirhan Burak Aydın

bottom of page