top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kışa ve bahara, tutkuya ve yenilenmeye dair iki unutulmaz kitap

Japonya'nın sakin ve durağan yüzeyi altındaki arayışları, kaygıları ve buhranları gözünü gerçeklerden ayırmadan, bir ressamın duyarlılığıyla anlatan Yasunari Kawabata, değişen dünyanın bir sanatçısıdır. Her bir eseri nesiller, coğrafyalar ve dönemler arasında kurulmuş bir köprü gibidir.

Karlar Ülkesi

Japonya'nın batısında, karlarla kaplı bir kaplıca kasabasına yolculuk eden Shimamura, burada Komako adlı masum bir geyşayla bir ilişkiye başlar. İkisi de gayet iyi bilmektedir ki bu ilişkinin buruk sonu onlar için çoktan yazılmıştır.


KARLAR ÜLKESİ

Yasunari Kawabata

Can Yayınları

Çeviri: H.Can Erkin

Dizi: Can Modern

Tür: Roman

144 s.









Kiraz Çiçekleri

Japonya'nın geleneklerine bağlı eski başkenti Kyoto'da değişim rüzgârları esmektedir. Mevsim değişir, kiraz çiçekleri açarken şehir başka bir renge ve kimliğe bürünür. Bir kimono ustasının evlatlığı olan Chieko da bu değişimden uzak kalamayacaktır.


KİRAZ ÇİÇEKLERİ

Yasunari Kawabata

Can Yayınları

Çeviri: H.Can Erkin

Dizi: Can Modern

Tür: Roman

192 s.





Yasunari Kawabata, 1899'da Osaka'lı varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Babasını iki, annesini üç yaşındayken kaybetti. İlk öykülerini lise öğrencisiyken yayımladı ve 1924'te Tokyo İmparatorluk Üniversitesi'nden mezun oldu.Aynı kuşaktan yazarlarla birlikte Bungei Jidai (Sanat Çağı) dergisini çıkarmaya başladı. Kawabata'nın kendisi de Birinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa'da filizlenen avangard akımlardan etkilenmiştir. Senbazuru (Bin Turna, 1952), Yama no Oto (Dağın Sesi, 1954) ve Karlar Ülkesi (1956) romanlarıyla uluslararası ün kazanan Kawabata, 1968'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk Japon yazar oldu. 1972'de Zushi'deki evinde hayatına son verdi. Ölümünün ardındanYükselen Güneş Nişanı'na layık görüldü.

bottom of page