top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Edward van de Vendel ile Marije Tolman’dan büyüleyici bir öykü

Küçük Tilki, Edward van de Vendel’in çarpıcı metni ile Marije Tolman’ın gerçeküstü atmosferinin buluştuğu, büyüleyici bir öykü. Erhan Gürer’in Hollandaca aslından çevirisiyle…


Küçük Tilki bir rüya görüyor. Rüyasında bir elma kadar küçük... Kardeşleriyle birlikte ilk kez dışarı çıktıkları günü, büyük geyiği ve küçük insanı görüyor sonra. Mor kelebeklerin peşinden koştuğunda olanları izliyor.


Zilveren Griffel ve Zilveren Penseel Ödülleri-2019


En İyi Resimli Kitap, Kirkus Reviews-2020


Edward van de Vendel , 1964'te Hollanda’nın Leerdam kentinde doğdu, Betuwe'de bir köyde büyüdü. Ortaokulda şarkı bestelemeye ve kabare yazmaya başladı. Pedagoji akademisinde okuduktan sonra dört yıl boyunca bir ilkokulda müdür olarak çalıştı. Hollanda'nın Drenthe eyaletinde küçük bir okulda öğretmenlik yaptı. Ödüllü yazar, 2001'den beri yazıyor ve Rotterdam’da yaşıyor.

 

Marije Tolman, 1976'da Hollanda'nın Beuningen’de kentinde bir köyde doğdu ve büyüdü. Lahey'deki Kraliyet Görsel Sanatlar Akademisi'nde grafik ve tipografik tasarım, Edinburgh’da illüstrasyon ve grafik tasarım eğitimi aldı. Ödüllü sanatçı, Hollanda'da çocuk kitabı illüstratörü olarak çalışıyor.


KÜÇÜK TİLKİ

Edward van de Vendel

Resimleyen: Marije Tolman

Meav Yayıncılık, 2022

Çeviri: Erhan Gürer

Yaş aralığı: 5 yaş ve üzeri

84 s.

bottom of page