top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü Eylül 2022 Buluşması

KulturALiterA Kitap Kulübü eylül ayında 18’inci toplantısını gerçekleştiriyor. "Geçen toplantımızdan beri kendimizi “Sait Faik’in Kayığı”nda hissetmeye başladık. Tüm edebiyat severleri kayığımıza bekliyoruz. Eylül kitabımız hepimizin kalbine taht kurmuş bir yazardan, Ursula K. Le Guin’in Karanlığın Sol Eli isimli romanı."


"Bilinmeyen, önceden görülmeyen, kanıtlanmayan, hayat bunlar üzerine kuruludur. Cehalet düşüncenin temelidir. Kanıtsızlık eylemin temelidir. Tanrı’nın olmadığı kanıtlansaydı dinler olmazdı, ne Handdara, ne Yomeshta, ne de ocak tanrıları, hiçbiri. Ama Tanrı’nın olduğu kanıtlansaydı da gene dinler olmazdı. Söyleseniz Genri nedir bilinen? Kesin, tahmin edilen, kaçınılmaz olan sizin ve benim geleceğimize dair bildiğimiz tek kesin şey nedir?"

“İkimizin de öleceğimiz.”

“Evet, işte, cevabı olan tek bir soru var, Genri ve o yanıtı da zaten biliyoruz. Hayatı mümkün kılan şey sürekli, dayanılmaz belirsizliktir; yani bir sonra ne olacağını bilememek.”

"Bilimkurgunun kraliçesi Ursula K. Le Guin, Karanlığın Sol Eli’yle bizi tüm sakinleri çift cinsiyetli olan Kış isimli bir gezegende yaşananlara tanıklık etmeye davet ediyor. Elbette bu gezegende olan biten her şey Le Guin’in okuruna bir ayna tutması için var; yaşanan her şeyin karşılığı bizim dünyamızda var. Romanın masaya yatırdığı yaşamın düalizmi, güçlü-zayıf, koruyan-korunan, hükmeden-hükmedilen, sahip olan- sahip olunan, yerli-yabancı, erkek-dişi kavramlarını konuşmayı planlıyoruz toplantımızda. Tabii en önemlisi bu vesile ile Le Guin’i saygıyla anacağız, ona dair konuşacağız.


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ. İsteyen katılımcılarımız kitap kulübüne yine kayıt bölümünden bağış da yapabilirler.  


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 28 Eylül Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve www.kulturalitera.com aracılığıyla kitap kulübümüze kaydolmak.


Kayıtla ilgili önemli not:

Etkinliğimize kaydolurken açılan sayfada pound para birimi değerinde bir ücret bölümü göreceksiniz, ücretsiz katılmak için oraya sadece 0 yazmanız yeterli. Ancak kitap kulübümüze bir bağış yapmak isterseniz (istediğiniz rakamı seçebilirsiniz) sizin yazdığınız rakama göre bankanızdan o günün kurundan TL olarak otomatik çekim yapılacaktır. Yaptığınız bağışlar KulturaLitera Kitap Kulübü'nün devamlılığını sağlamaya ve site üzerinden yapılan kayıtlar için KulturaLitera olarak ödediğimiz mecburi sabit ücrete destek olacaktır.  Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz."


Yürütücü: Şule Tüzül


Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber, LiteraEdebiyat ve Altıüstükitap olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.



bottom of page