top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü Nisan 2022 Buluşması

KulturALiterA Kitap Kulübü Nisan ayında ikinci yaşının ilk toplantısını, kulübün kurucularından Oylum Yılmaz’ın Gerçek Hayat isimli romanı ile yapıyor.


Henüz okumamış olanlar Duygu Asena Roman Ödülü’ne layık görülen bir eserde simgesel olarak nasıl bir hikâye ile karşılaşacaklarını az çok tahmin edeceklerdir. Gerçek Hayat, kadınların hikâyeleri ile kadın mücadelesinin dile gelmiş, OylumYılmaz’ın üslubu ile özgün bir hale bürünmüş isyanı, inadı, kafa tutuşu. Fatma Aliye, Suat Derviş ve Cahit Uçuk’un roman kahramanlarına dönüşüp edebiyatta kadın olmanın dayatılan değil “gerçek” anlamını, okurla birlikte sorgulayan bir roman.

“Ey gerçek hayat, ah sen mahzun, göze bir var bir yok karabatak! Davamız bizatihi sensin. Eğilen başlar bir bir yükselsin. Kadın, yaşlı, sakat, çoluk çocuk ayırt etmesin. Zamanın başlangıcından beri kırılıp geçilenlere bir nefes üflesin. Gerekirse hatta, kıranların üstünde tepinsin... Bir gün var gecenin içinde, davamız bize, ta gecemizin içine, o günü çeksin... Davamız siyasi, ilmi ve edebidir."


Görünen o ki bu toplantımızda eril dünyaya Gerçek Hayat ile kafa tutacağız, bolca dertleşeceğiz. Ama erkeklerin gözünü korkutmayalım, gelin bu dertleşmeyi hep birlikte yapalım, kadın kadına değil. Sizsiz bu dava her zaman eksik…


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ.


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 27 Nisan Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve www.kulturalitera.com adresinden kitap kulübüne kaydolmak.


Yürütücü: Şule Tüzül

Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber ve LiteraEdebiyat olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.


Saat ve Yer

27 Nisan 2022

Saat: 19:30 zoom

bottom of page