top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ödüllü yazar Matias Faldbakken’in kaleminden: Biz Beş Kişiyiz

Matias Faldbakken'ın korku ve bilimkurguyu ham ve kırsal bir gerçekçilikle harmanladığı Biz Beş Kişiyiz Türkçede.


Biz Beş Kişiyiz’in kahramanı Tormod, çılgın gençlik yıllarının ardından güvenilir bir aile babası haline gelir. O bir marangozdur ama aynı zamanda kendini bir bilim adamı olarak da görür. Tormod ve karısı Siv'in iki çocuğu vardır, ancak Tormod aileyi genişletmek istediğinde Siv üçüncü çocuğa karşı çıkar. Ailenin sevgili köpeği Snusken de ortadan kaybolunca, geride doldurulması gereken kocaman bir boşluk kalır. Böylece ailenin ortasında bir karadelik açılır adeta.

Çift birbirinden uzaklaşır, içine kapanan Tormod, kırmızı Norveç kili ve gübreyi karıştırarak deneyler yaptığı atölyesinde giderek daha fazla zaman harcar, yarattığı balçık yeni oyuncağıdır artık.


Tormod'un deneyleri sonucunda balçık canlanır ve bir süreliğine ailenin bir parçası olur. Ne var ki Tormod’un geçmişinden canlanıp gelen hayaletleri bu denklemin dinamiklerini altüst eder: Ailenin beşinci üyesi olan balçık, artık hayatlarını tehlikeye atan bir canavar mıdır?


Matias Faldbakken, Biz Beş Kişiyiz’de, korku ve bilimkurguyu ham ve kırsal bir gerçekçilikle harmanlıyor ve biz insanlar kontrolümüz dışındaki güçlerle boğuştuğumuzda neler olabileceği hakkında son derece orijinal, inanılmaz derecede komik ama aynı zamanda ürkütücü bir roman ortaya koyuyor.


Ödüller

The Norwegian Critics Prize for Literature Norway 2019, The Norwegian Radio’s Literary Award Norway 2019, The Nordic Council Literature Prize 2020 finalisti, The Oslo Award (Best Novel) Norway 2019 finalisti


BİZ BEŞ KİŞİYİZ

Matias Faldbakken

Timaş Yayınları, 2021

Çeviri: Mehmet Emin Baş

bottom of page