top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Milliyet Sanat’ın Haziran 2022 sayısı çıktı

50 yılı ardında bırakan Milliyet Sanat, yeni sayısında kendisi gibi 50. yaşını kutlayan İKSV’ye geniş bir yer ayırırken İKSV Genel Müdürü Görgün Taner de kurumun geçmişini anlatıyor.

Naim Dilmener’in müzik dünyasının nabzını tuttuğu müzik sayfalarında Pink Floyd’un davulcusu Nick Mason, Milliyet Sanat’ın sorularını yanıtlıyor.


Yılın en sevilen televizyon dizilerinden “Yargı”da Savcı Pars karakterine hayat veren Mehmet Yılmaz Ak, Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’yla Pars Savcı’yı ve oyunculuk serüvenini konuşuyor.

Derginin plastik sanatlar sayfalarında Ilgın Seymen’in “İşsiz Nesneler - Canlılığın İzleri” adlı sergisini; Habip Aydoğdu’nun “Kırmızı Yine Kırmızı” başlıklı sergisini; Zeynep Can’ın “Bodrum Atölye Buluşmaları”nı; küratör Nilgün Yüksel’in ise Brieflyart’ı ve kurumun ilk sergisi “Kültürel Aktarımlar”ı anlattığı röportajlar yer alıyor. Usta fotoğrafçı Manuel Çıtak’ın ilk kişisel sergisi “islomania” ve Evren Erol’un “Biraz Öncesi” başlıklı sergisiyle ilgili inceleme yazıları da sanatseverleri bekliyor.

Milliyet Sanat Haziran 2022 sayısının sinema sayfalarında “Jurassic World: Hâkimiyet” ile izleyici karşısına çıkan Laura Dern’i, “Yaşamaya Bak” filmindeki rolüyle Joaquin Phoenix’i, 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ni ve “Elvis” filmini mercek altına alıyor. Yönetmen Ferit Karahan ise yurt dışında ve ulusal festivallerde ödüllerle karşılanan filmi “Okul Tıraşı”nı anlatıyor.


Seçkin Selvi’nin, “Gomidas” oyununu değerlendirdiği sahne sanatları sayfalarında Mirket Platform ekibi Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali’ni; Selçuk Aydemir ile Pelin Karahan ve Korhan Herduran “Şaşırt Beni” oyununu anlatıyor.

Oyuncu Başak Daşman ikinci öykü kitabı Gördüm Çiçeği’ni, Latife Tekin ise yeni romanı Zamansız’ı anlattıkları röportajlarıyla Haziran 2022 sayısının edebiyat sayfalarına konuk oluyor. Norveçli yazar Dag Solstad’ın röportajı da aynı sayfalarda okurları bekliyor.

Milliyet Sanat’ın Haziran 2022 sayısı, Deniz Yüce Başarır’ın, sevdiği kitapları en az onun kadar seven arkadaşlarıyla konuştuğu podcast’i “Ben Okurum”u anlattığı röportajı ve Tülay Palaz’ın Ahmet Ümit illüstrasyonuyla sona eriyor.

bottom of page