top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Muhtelif Evhamlar Kitabı

Öykü edebiyatımızın bol ödüllü yazarı Ömür İklim Demir, Doğan Kitap yazarları arasına katıldı. 



2015 yılında yayımlanan ilk kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı ile adını duyuran ve hatırı sayılır bir okur kitlesine ulaşan Ömür İklim Demir’in tüm kitapları artık Doğan Kitap tarafından yayımlanacak.


Yazarın Almanca ve Farsçaya çevrilen, Haldun Taner Öykü Ödülü, Notre Dame de Sion Liseliler Edebiyat Ödülü ve Ankara Üniversitesi Öykü Ödülü olmak üzere üç ödüle layık görülen ilk kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı mayıs ayı başında yeni kimliğiyle kitapçılardaki yerini alacak. 


Dilin kıvraklığından faydalanmayı seven ve okuru şaşırtmaktan keyif alan Ömür İklim Demir’in yeni kitabı için de heyecanlı bekleyiş sürüyor.


Yazar Hakkında

Ömür İklim Demir, 1980’de Adana’da doğdu. Tarsus’ta büyüdü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yedi yıl ceza avukatı, üç yıl da reklam yazarı olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında çeşitli fanzinlerde ve teknoloji dergilerinde yazarlık yaptı. İlk öyküsü 2010’da Varlık’ta, ilk kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı 2015’te YKY’de yayımlandı. Bu kitabıyla, Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, Ankara Üniversitesi Öykü Ödülü’ne ve Notre-Dame de Sion Liseliler Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. 2015’te yazdığı bir öyküsüyle de Giovanni Scognamillo adına verilen GİO Ödülleri’nde “Yılın En İyi Öyküsü” ödülünü aldı. Muhtelif Evhamlar Kitabı (DK, öykü), Mutedil Dalgalı (YKY, öykü) ve Kum Tefrikaları (YKY, roman) olmak üzere üç kitabı vardır. Şimdilik var olmakla meşgul.

bottom of page