top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kırmızı Bereli Kız'ın küçük sırrını merak ediyorsan, sayfayı çevir

İlk kez 2011 yılında yayımlanan Masallar ve Toplumsal Cinsiyet adlı ödüllü çalışmasındaki bakış açısından yola çıkan Melek Özlem Sezer, yeni dizisi ''Sayfayı Çevir''de, klasik masalları çocuklar için yeni bir kurguyla, toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan bir yaklaşımla yeniden anlatıyor.

"Kırmızı bereli kız büyükannesini ziyaret edecek. Bunun için de, ormanda uzun bir yürüyüşe çıkacak. Tıpkı "Kırmızı Başlıklı Kız" gibi. Ancak, tam da öyle değil sanki... Sözgelimi, ona beklediği öğütlerde bulunmuyor annesi. Olan biten her şey, bildiğimiz masaldan biraz farklı. Acaba büyükannesinin evinde nasıl bir sürpriz bekliyor kırmızı bereli kızı?"


Melek Özlem Sezer Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Üniversitelerde masal analizi dersleri verdi. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Çocuk tiyatrosuna emek verdi. TRT radyolarına yetişkinler ve çocuklar için masal, özel radyolarda şiir programları hazırlayıp sundu. TRT Çocuk kanalı için animasyon senaryoları yazdı, seslendirme yaptı. Sinema, halkbilim ve şiir dalında pek çok ödül sahibi olan yazar, çocuklar ve yetişkinler için yirmiyi aşkın eser kaleme aldı; Büyüklere Mektuplar, Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri, Eldivenlerimi Kim Çalıyor?, Sakız Çiğneyen Kedi, Karagöz'ün Gölgesini Kim Çaldı?, Eyvah, Gölgeler Değişiyor!, Sen Hiç Kebikeç Gördün mü? ve Ormanda Tek Başına adlı kitapları Can Çocuk Yayınları'ndan çıktı.


ORMANDA TEK BAŞINA

Melek Özlem Sezer

Can Çocuk Yayınları, 2022

Resimleyen: İpek Konak

Tür: Öykü

Yaş aralığı: 7, 8, 9 +

56 s.



bottom of page