top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bir ringe tüm hayat sığar mı?

Burak Soyer’in kaleme aldığı Ring, spor destekli alınan “intikamın” bir örneği. Yaşamının baharında hayalleri, sevinçleri ve umutları elinden alınmış bir genç adam hayatını acı içinde geçirmesine neden olanlardan intikam almak için neleri göze alabilir?

Uzun yıllar boyunca içinde biriktirdiği öfkesini spor yaptığı ringe yansıtan bu adam intikam planını uyguladıktan sonra artık kimsenin hayatı eskisi gibi olmayacak.


“İntikam soğuk yenen bir yemektir” cümlesini Tolga’nın yaşamı ve 16 yıl sonra uyguladığı planıyla iliklerinize kadar hissedeceksiniz.


Son sayfasına kadar gerilimi azalmayan sert bir hikâye!


Tüm yaşam, bir spor salonunun içinden film şeridi gibi geçer mi?


Tolga, 30’lu yaşlarında genç bir adamdır. Uzun zamandır egzersiz yaptığı, dövüştüğü, ahir ömürdeki deneyimleri mekânın sahibi “Hoca” ile sık sık konuştuğu, yeri geldiğinde çilingir sofrasının kurulduğu bu yer, onun geçmişinden-geleceğine bir geçiş köprüsüdür. Sonra bir akşam bu mekânda aniden bir parti organize edilir… Etkinliğin ev sahibi Tolga’dır… Konuklar

önemlidir… Kimsenin olacaklardan haberi yoktur…


Burak Soyer’in kaleme aldığı Ring spor destekli alınan “intikamın” çok iyi bir örneği.


Burak Soyer 9 Ocak 1986’da Kütahya’da doğdu. 1992 yılında Çanakkale’ye yerleşti. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı’nı kazandı. Aynı yıl okulu bıraktı. Bir süre garsonluk yaptı. 2005 yılında Radikal gazetesi Kültür Sanat Servisi ve Radikal Kitap’ta stajyer olarak gazeteciliğe başladı. 2006-2008 yılları arasında Akşam gazetesi Ekler servisinde muhabir olarak çalıştı. 2008’in sonunda “memleketim” dediği Çanakkale’ye geri döndü. Burada çeşitli yerel gazetelerde görev yaptı. 2010 yılında internethaber.com’da editör olarak işe başladı..


2012 yılında Reklam Store şirketine bağlı 12 sektörel internet sitesinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Buradan ayrılıp sözcü.com.tr’de editör olarak işe başladı. Bu dönemde İstanbul Oyuncu Tayfası’ndan oyunculuk eğitimi aldı ve tekrar Çanakkale’ye dönerek Çanakkale’nin ilk özel tiyatrosu Tiyatro Troya’da oyunculuk eğitimine devam etti. Bu eğitimler neticesinde Son Mektup filminde George karakterini canlandırdı. 2009 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. Halen BirGün, sendika.org, kitapeki.com, gaiadergi.com ve muhtelif internet sitelerine siyaset, edebiyat ve müzik yazıları yazmaktadır.


RİNG

Burak Soyer

Karakarga Yayınları, 2023

Tür: Roman

88 s.

bottom of page