top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sin Edebiyat yayın hayatına son verdi

Çağdaş Türk edebiyatında özgün dosyalar ve yazılarla yerini alan Sin Edebiyat, bu sayısıyla yayın hayatına son verdi.


İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar, yayıncılık sektöründeki baskı ve dağıtım sorununa, kâğıdın döviz kuruna endeksli olması, dolayısıyla artan kurun etkisiyle katlanan maliyetler de eklenince ülkemizde sıkıntıya düşen birçok sektör gibi yayıncılık sektörü de yara aldı.


Bu durum yayıncılar için kapanma seçeneğinin yanında dijital yayıncılığa geçme seçeneğini de yeniden gündeme getirdi. Biz de bu sayımızda dijital ortamda edebiyat yayıncılığı yapan güzide isimlere yeni yayıncılık döneminin merak edilenlerini sorduk. Ayrıca henüz kâğıdın cazibesinden kopmayan ve köklü bir meslek olan sahaflığın yaşadığı sıkıntılara ve eski kitapların son dönemdeki durumuna kulak vermek üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinde sahaflık yapan değerli isimlere çeşitli sorular yönelttik.


Bu sayı için “dijital yayıncılarla sahafların buluştuğu” özel bir sayı diyebiliriz.



Bu sayıda emeği geçen isimler şunlar:

YAZI: Veysel K. TUR, Emirhan MUTLU, Ümit YAZICI, Gökhan AKÇURA, Ali Can SEKMEÇ, Ş. Dilek ŞERİT, Burak KUMPASOĞLU, Mustafa GAZİ.

ÖYKÜ: Ahmet ŞİMŞEK, Figen YILDIZ, VIRGINIA WOOLF (Çev. Ece ÇİTELBEG).

SORUŞTURMA DOSYALARI

DİJİTALLEŞEN EDEBİYAT ORTAMLARI (Soruşturan: Yaşar ERCAN): Onur ÇALI, Emrah POLAT, Onur SELAMET, İsmail Cem DOĞRU, Abdullah EZİK, Muhammet ERDEVİR.

GÜNÜMÜZDE SAHAFLIK (Soruşturan: Batıgün SARIKAYA): Aydan EGE, Burak

KUMPASOĞLU, Medeni YILMAZ, Nazım Emre KOCA, Mustafa MIZRAK, Ümit NAR,

Kamil KOÇ, Ümit YAZICI.

SÖYLEŞİ: Sanaz Seyed ESFAHANİ (Söy. Turgut SAY).

ŞİİR: Miguel ALGARIN (Çev. Hatice KURUN), Serkan TÜRK, Çınar EKİZ, Fuat EREN, İbrahim GÖKBURUN, Ferreira GULLAR (Çev. İbrahim ERCAN), Deniz MAHABAD, Eren B. BUDAK, Vedat BARGA, Batuhan ÇAĞLAYAN.

bottom of page