top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kusursuz aşk, sonsuza kadar süren midir?

Çağdaş İngiliz Edebiyatının en başarılı yazarlarından Amy Sackville’in Sirenlerin Çağrısı artık Türkçede.


Yazar, Türkçede ilk kez yayımlanan romanında, orta yaşlı bir akademisyenin genç öğrencisiyle yaşadığı evlilikle noktalanan aşkı anlatıyor.


Sirenlerin Çağrısı, her şeyin en mükemmel olmasını umduğumuz anlarda da hissettiğimiz eksikliklerin, çok küçük ayrıntılarda gizli uyumsuzlukların ve kuruntuların insan yaşamını nasıl belirlediğini şiirsel bir dille aktarıyor.

Aralarında büyük yaş farkına rağmen kalplerinin sesini dinleyen orta yaşlı akademisyen ile öğrencisi evlenir ve balayı için Orkney Adaları'na gider. Artık Richard, gün boyu pencereden, gözleri ufka dalmış kumsaldaki karısını seyretmekte, ömrünün sonbaharında yakaladığı şahane mutluluğun tadını çıkarmaktadır. Ancak böylesine bir mutluluk sonsuza kadar devam edebilir mi?.. Özellikle yaşam mitlere, gerçek düşlere, gün geceye, geçmiş âna karışıyorken!


“Gözleri denize dalıp gitmiş gencecik karımın. Çıplak sahilde uzun, yeşil mantosuna sarınmış, yengeçlerin telaşlı tıkırtıları ve çakıl taşlarının sesleri arasında dikilmekte. Su, ayaklarına doğru gelip gelip geri çekilirken o, uzaklara bakıyor, dalgaların o yumuşak ve ısrarcı girdabı, ayak parmaklarını yavaşça istilâ ettiğinde kendini sakınarak geriye atıyor. Yakında sahil tek bir kum çizgisine dönüşünce, kayalıklara kadar geri çekilmek zorunda kalacak ve sanırım, o zaman, bana geri gelecek.”


SİRENLERİN ÇAĞRISI

Amy Sackville

Çeviri: Ayşe Beyza Artukarslan

Africano Yayınları, 2021

208 s.


bottom of page