top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Unutma, suyun sesi çığlıktır

Sudan Gelen Mucize, ailesiyle birlikte geçirdiği kaza sonucu, önce duyma yetisini daha sonra görme yetisini kaybedeceğini öğrenen güzel Mila’nın dramını anlatıyor.


“Mila’nın hayatı iki yıl önce ailesiyle beraber geçirdikleri bir kaza sonrası tamamen alt üst olur. Kazayla beraber duyma yetisini yitiren Mila’nın aynı kazada babası hayatını kaybeder. Mila, annesiyle beraber hayata karşı mücadele verirken on sekizinci yaş gününde hastalığının ilerlediğini ve yakın bir zaman sonra seslerin yanı sıra görme yetisini de kaybedeceği gerçeğini öğrenmesiyle sarsılır. Mila’nın sessiz dünyasının rengini de yitireceğini öğrendiği gün, mühürlü bir zarfı açmasıyla artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Işığı görebildiği son günlerinde Mila yeni bir okula başlar ve ilk aşkı Rüzgar ile tam her şey kararmaya başlamadan önce tanışırlar. Babasının faili meçhul cinayetini aydınlatmak ve ilk aşkı Rüzgar ile aşkı doyasıya yaşayabilmek için Mila’nın artık sayılı günleri vardır.”

25 yaşındaki yazar Derin Alya Gençel, ilk romanı Sudan Gelen Mucize ile okuyucusuyla buluştu.


‘’Gözlerini kapat ve suyun altında savrulan sesleri dinle.

Bu rüzgârın ve suyun sesi.

Unutma, suyun sesi çığlıktır.’’


Sudan Gelen Mucize ailesiyle birlikte geçirdiği kaza sonucu, önce duyma yetisini daha sonra görme yetisini kaybedeceğini öğrenen güzel Mila’nın dramını anlatıyor.


Derin Alya Gençel 20 Eylül 1996 tarihinde Burdur’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirdi. Okul döneminde pek çok tiyatro ve akademide ses - ışık sorumlusu, proje asistanlığı ve yönetmen asistanlığı gibi farklı alanlarda farklı görevlerde yer aldı. Halen günümüzde ünlü bir cast ajansında yaklaşık dört yıldır oyuncu menajerliği ve cast direktörlüğü yapma. Aynı zamanda ‘StarKids’ çocuk dergisinde dergi editörlüğü yapıyor.


SUDAN GELEN MUCİZE

Derin Alya Gençel

Aspasia Yayınevi, 2021

Tür: Roman

416 s.


bottom of page