top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ya hiç yoksak!

Ölülerin konuştuğu, film kahramanlarının dert yandığı, yüzyıllardır en çetrefilli felsefi sorulara tüm öykülerde cevap arandığı Ya Hiç Yoksak, temel kaygısını şu cümleyle özetliyor: İnsan her şeyin ölçüsüdür.

Gerçeklik nedir? İki dünya kurmayı başaran insan hem kurgusal hem de olgusal fenomenlerin hakim olduğu dünyaların da tek efendisi olmayı başardı. Sanat, mitoloji, felsefe, din, toplum, değer, kanun, kültür gibi insan tasarımı her yaratımda kendini hep sorguladı. Bu öykü kitabı gerçeküstü temalarla gerçekliğin içiçe geçtiği bir dünyayı gülebilen bir canlı olan insanın her haline dokunarak anlatıyor.


Ölülerin konuştuğu, film kahramanlarının dert yandığı, yüzyıllardır en çetrefilli felsefi sorulara tüm öykülerde cevap arandığı bu kitabın temel kaygısını şu cümleyle özetleyebiliriz. İnsan her şeyin ölçüsüdür. Ve söz konusu insansa her şey mümkündür. Mizahın, eleştirinin, satirist öğelerin, psikoloji ve felsefenin ruhunu oluşturduğu bu kitaptaki tüm hikâyeler, insanı zayıflıkları, çıkmazları, güçlü yanları ile birlikte tüm çıplaklığıyla ele alıyor.


YA HİÇ YOKSAK

Aslı Kaprol

Velespit Yayınları, 2021

Editör: Çağdaş Turan

125 s.

bottom of page