top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Önce kendini" sevemez insan. Sevmeye ötekinden, bilmeye kendinden başlar.

Yatıyorum Bir Şey Diyor musun, ilişkilerin bir türlü oldurulamadığı, bireylerin birbirlerini tanıyamadığı, ilişki normlarının sürekli değiştiği günümüzde, ilişkisi olan ya da olmayan her okura ilişki kurmak ve sürdürmek adına rehberlik edecek zihin açıcı bir el kitabı.

Klinik Psikolog Şule Öncü, yakınlık, tutku, bağlanma, aşk, ayrılık, aldatma, cinsellik, sosyal medya ve çevrimiçi ilişkiler, kadın/erkek olmak, ilişkilere zarar veren tutumlar başlıkları altında, "İlişki nedir, gerekli midir, bizi nasıl belirler, ilişkiden ve partnerden neler beklenebilir, yakınlık ya da ilişki sakınımı nasıl gelişir ve üstesinden nasıl gelinir?" sorularının yanıtlarını yalın, akıcı, derinlikli bir dille aktarırken, ilişkiyi belirleyen pek çok konuda okura önerilerde bulunuyor.


Şule Öncü, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu klinik psikolog ve psikodramatisttir. Uzmanlık alanları; bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisi, psikodrama grup terapisidir. Psikoterapinin yanı sıra 2011 yılından bu yana kendi tasarımı olan Sinematerapi Atölyeleri’ni yönetmektedir. İnsan doğasına dair ikilemleri konu alan ilk romanı Gertrude 2’ye nasıl bölündü? 2008’de; erkeklik-kadınlık halleri üzerine öykülerden oluşan ikinci kitabı Zaaf 2012’de; romantik ilişkiler hakkındaki psikoloji kitabı Yatıyorum Bir Şey Diyor musun? ilk olarak 2017’de yayımlanmıştır. Metinleri; Radikal gazetesi, Tempo dergisi, Psikeart, Psikesinema, Eşik Cini ve İZ dergilerinde yer almıştır


YATIYORUM BİR ŞEY DİYOR MUSUN?

Klinik Psikolog Şule Öncü

Destek Yayınları, 2023

192 s.

bottom of page