top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yazar Yavuz Ekinci'ye hapis cezası

Yazar Yavuz Ekinci, ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla yargılandığı davada 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkum oldu.


2013 ile 2014’te sosyal medyada paylaştığı Diyarbakır Newroz'u, Kobani'ye destek görseli ve başka yazarlarla birlikte yaptığı Kobani'ye destek açıklamasını gerekçe gösterilerek yargılanan Yazar Yavuz Ekinci’ye mahkeme 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

“Örgüt propagandası” suçlamasıyla İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekinci bugün aynı davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı.


Ekinci yaptığı savunmada şöyle konuştu:

“Çeyrek asırdır okumadığım, yazmadığım bir günüm olmadı. Dokuz yıl önceki paylaşımlarımdan dolayı suçlanıp yargılanıyorum. Benim için bir yazarın fikri, ideolojisi olmaz vicdanı olur. İnsan yaşamına verdiğim değer karşısında sessiz kalamam, kalmadım da. İddianamede ifade özgürlüğü kapsamında yapmış olduğum paylaşımların propaganda kabul edilmesi mümkün değil. Bugün bu mahkemede suçlanıp yargılanan ben değil, düşünce ve ifade özgürlüğüdür.”


Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Yavuz Ekinci’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Ekinci’nin “suçu tekrar işlemeyeceğine” kanaat getirerek cezanın ertelenmesine hükmetti.

bottom of page