top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021'de Tuba Kumaş'ın en sevdiği kitaplar

Tuba Kumaş, 2021'de okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı.



Sonsuzluk, Pablo Bernasconi, İthaki Çocuk

Yazar sonsuzluğu cümleleriyle ve çizgileriyle tanımlamış. Hem de onlarca kez ve her seferinde Shakespeare’den bir replik okuduğunuzu ya da Dali’nin tablolarından birine baktığınızı hissediyorsunuz. Bu kitabın sadece çocuklar için olduğunu düşünüp uzak duranlar çok şey kaybeder.


Şakıyan Kemikler, Shaun Tan, Desen Yayınları

Shaun Tan benim favori yazarım. Yeni kitabında Grimm Masalları’nı kendi yaptığı heykellerle anlatmış. Her zamanki karanlığı bu kitapta da var. Tabii ışığı da. Shaun Tan’ın yeteneği kitabın kaliteli baskısıyla birleşince ortaya bir sanat eseri çıkıyor.


İçeriye Bakan Kim, Mehmet Günsür, Everest Yayınları

Bir ressamın elinden çıktığını her an hissettiğiniz öyküler… İçlerinde beni en çok etkileyen 'İçeriye Bakan Kim' oldu. Öykünün içinde bir öykü daha var ki ikisini birbirinden ayırmak mümkün değil. Blaise Cendrars’ın Beyazların Çocuklarına Küçük Zenci Masalları (Çekirdek Yayınları) kitabından 'Çağlayan Kuşu' öyküsü. İki öykü birbiri için yazılmış, birlikte olunca tamamlanmış. Tekrar tekrar okudum ve okumaya devam edeceğimi biliyorum.


Orada Bir Yerde, Engin Türkgeldi, Can Yayınları

Yıllardır ismini duyduğum bu kitabı 2021 yılında okudum. 'Saat Kulesinin Gölgesinde' favorim. İlk öyküden itibaren kitabın dünyasını kendi dünyama çok yakın buldum. O öykülerden birinin kahramanı olarak yaşamak benim için çok zor olmazdı diye düşündüm ve tabii ölmek.


Kurtarma Mesafesi, Samanta Schweblin, Can Yayınları

Ağızdaki Kuşlar’dan sonra yazarın yeni kitabını kalbim çarparak bekledim. Birkaç saat içinde okuyup bitirdim. Ertesi sabah uyanır uyanmaz bir kez daha okudum. Zihnimin en açık ve yaratıcı olduğu saatleri ona ayırmak istedim. Kurgusu ve özellikle çocuk karakterleriyle bu yılki favori kitabım oldu.

bottom of page