top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Çünkü bitişler ölülerin ilk sözüne tekabül ediyor.

Fatih Selvi, Ahmarubi adlı ikinci kitabında, melankolik ve lirik bir mevsimin öyküleriyle edebiyat okurunun karşısına çıkıyor.



‘’Bütün bunlara benzer, işte bu kadar taze, zihnimin orasından burasından fışkırarak ortalığa dökülen, hayatımın tüketilmiş bütün anlarının dipsizliğinden yakalanıp rafine edilen, ayıklanarak tertibe sokulan ve sabitlenen bütün bu hafıza mamulünün içinde onun vedasına da bir yer ayırmak zorunda kalıyorum. Defter ne denli kapanıyor görünse de mürekkebin moruyla bir son duygusuna iteklensem de bu bir tuzak, bir aldatmaca biliyorum. Üzerimize unutkanlık sisinin çökmesi seslerin, renklerin, kokuların ve hazların kaçınılmaz marifetiyse de bizler sadece istediklerimizi öldürürüz, biliyorum. Hâlâ kulaklarımda çınlayan o tiz ses, aklımda binlerce fotoğrafıyla uçuşup duran o yüz artık yok demek, var demek kadar zor.’’

Pazara kurulmuş bir zaman makinesinde tekinsiz yollardayız, kıtalar, yüzyıllar aşmaktayız. Yolumuz Hakkâri, Sudan, İzmir, İstanbul, Londra, Paris, New York ve Moskova’dan geçiyor. Çocukluğun, en keskin çocuklukların peşindeyiz, ilk gençliğin ağza yapışmış acı karamelinden tadıyoruz. Büyüyor, eriyor, başkalaşıyoruz. Sevdiklerimizi teker teker kaybediyoruz ama unutmuyoruz. Zaman akıp gidiyor, geriye izlerin izine takılmış bizler kalıyoruz. 


Fatih Selvi, 1982 yılında Uşak’ta doğdu. Kocaeli Tıp Fakültesini bitirdi. Söğüt, Varlık, Ecinniler, Edebiyat Ortamı, Öykü Gazetesi, Altı Yedi, Hece Öykü, Lacivert Şiir ve Öykü, Olağan Hikâye, Edebiyatist, Yeni e, Trendeki Yabancı, Litera, İshak, Parşömen Fanzin, Karnaval, Üçüncü Şahıs ve Yük Edebiyat gibi mecralarda öyküleri yayımlandı.

İlk öykü kitabı Köstebek Etkisi, 2022 yılında yayımlandı.


AHMARUBİ

Fatih Selvi

Ötüken Neşriyat, 2024

Tür: Öykü

120 s.

bottom of page