top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Dikenli tel üstünde yürüyen bir jonglör titizliğiyle kurulmuş öyküler

Uğur Uçkıran'ın ilk kitabı Düşmenin Sınırı Yok çıktı. Dikenli tel üstünde yürüyen bir jonglör titizliğiyle kurulmuş öyküler, okura heyecanlı bir gösteri vadediyor.

"Kasaba meydanının en kalabalık saatlerinden birinde, bir masal yaratığı gibi hantal adımlarla geldi kafile. En öndeki minibüsün üstüne raptedilmiş koltukta, kendinden geçmişçesine keman çalan gölge, kemanın yayını eski öykülerden çaldığı büyülü bir asa gibi topluluğun üzerine tuttuğunda meydandaki kalabalık kendini pür dikkat o yöne doğru bakarken buldu."


Kitapta, İntihar Limited Şirketi, Üstkurmaca A.Ş. gibi kurumlarla tanışıyor, kalifiye bulunmayan dertlerin ortağı oluyoruz. Tüm hikayeler bir noktada birbirine bağlanıyor. O noktada ise kendimizi buluyoruz.

Uğur Uçkıran, 1991 yılında Manisa'da doğdu, Ege Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. Halen orada yüksek lisans yapıyor. Öyküler yazdı, öyküler yayınladı. Bilgisayarında iki öykü kitabı dosyası var. Bir ayağı Arthur C. Clarke'ta bir ayağı Ahmet H. Tanpınar'da. Bir gözü Tarkovski'de Bergman'da bir gözü Christopher Nolan'da.


DÜŞMENİN SINIRI YOK

Uğur Uçkıran

Epona Kitap, 2022

Editör: Onurhan Ersoy

144 s.

bottom of page