top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Okurlarıyla bağ kuran yazılar

Banu Yıldıran Genç, Geri Döndüğüm Yerler adlı kitabında, Türkiye ve dünya edebiyatından onlarca kitabı incelerken yaşam, ölüm, yalnızlık, aile, savaş gibi kavramlara, kadınlık erkeklik hallerine, siyasi tarihimize bakıyor.


Refik Halit Karay, Suat Derviş, Carson McCullers, Alberto Manguel, Svetlana Aleksiyeviç ve daha birçok yazarı mercek altına alarak nitelikli bir edebiyat kılavuzu sunuyor.


“Kitaplar büyülü nesneler… Bu yazıları yazmamı sağlayan yazarların pek çoğunun aramızda kurduğumuz bağdan haberi yok. Oysa büyü burada işte, sonsuz sayıda kombinasyona ve türeve açık. Şimdi bu yazılar belki okurlarıyla yeni bir bağ kuracak.”


Banu Yıldıran Genç İstanbul’da doğdu, aynı şehirde yaşıyor. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra başladığı edebiyat öğretmenliğine devam ediyor. Kendini bildi bileli okuyor. Uzun yıllardır çeşitli gazetelere, dergilere ve dijital mecralara kitaplara dair yazılar yazıyor. Son yıllarda okuduğu kitapları kişisel deneyimleriyle harmanlayan denemeler yazmayı tercih ediyor.


GERİ DÖNDÜĞÜM YERLER

Banu Yıldıran Genç

Notos Kitap, 2022

Editör: Tuğba Eriş

Tür: Eleştiri - Deneme

260 s.

bottom of page