top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Huzurun tarifi nedir?

Dil, teknik ve içerik zenginliği açısından oldukça cazip dünyalar sunan Huzurun Tarifi Yok daha önce birçok mecrada rastladığımız öyküleriyle Şeyda Başer Eroğlu’nun ilk kitabı.

Birbirine benzemez karakterlerin varlığı, birçok modern ve sonrası tekniklerin farklı öykülerde kullanılması ve karşılarına toplum gerçeklerinin şok edici biçimde konulması, çok sesliliği, Huzurun Tarifi Yok kelime tercihlerinin zenginliği ile rengârenk bir öyküler toplamına dönüşmüş. Eroğlu, kurmaca zekâsı ve duyarlığıyla yeni şeyler müjdeliyor.


1983’te Aksaray’da doğan Şeyda Başer Eroğlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2008 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladıktan sonra 2015’te doğu hizmeti görevini yapmak üzere Muş iline Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandı. 2018’te İstanbul’a gelerek görevine devam etti. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet programı eğitimini tamamladı. Yedi İklim, Dil ve Edebiyat, Ze Dergi, Olağan Hikâye, Edebiyat Ortamı gibi bazı dergilerde öyküleri yayımlandı. Halen İstanbul’da öğretmen olarak görevine devam etmektedir.


HUZURUN TARİFİ YOK

Şeyda Başer Eroğlu

Epona Kitap, 2022

115 s.

bottom of page