top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İyi Kitap'ın 130. sayısı dopdolu bir içerikle çıktı


İyi Kitap, uzun süredir devam ettirdiği yayın yolculuğunu, pandemi koşulları nedeniyle online olarak sürdürmeye devam ediyor. 130. sayısına ulaşan kitap ve kültür dergisi dopdolu içeriğiyle dikkat çekiyor.


Ceyhan Usanmaz, Fransız çizer Fabien Toulmé'nin Türkçede yeni yayımlanan Hakim'in Yolculuğu adlı grafik romanının ilk cildi ''Suriye'den Türkiye'ye''yi inceliyor. Gökçe Gökçeer, dünyaca ünlü sanatçı GuoJing'in müthiş bir dostluk öyküsü anlattığı Fırtına isimli sessiz kitabını tanıtıyor. Mehmet Erkurt, Claude K. Dubois ile kızı Sarah Van Linthout'un (Sarah V.), sakin resimleri ve kısacık me­tinleriyle okurları derin bir sessizliğe iten Kimsesiz'ini yorumluyor. Toprak Işık, Senem Donatan Mohan'ın yazıp İpek Kay'ın resimlediği Neden?'de efsane ve bilimin nasıl omuz omuza geldiğini paylaşıyor. Sema Aslan, Gordon Korman'ın bir ''yeniden başlama'' hikâyesi resmettiği Bilgisavarlar adlı romanını masaya yatırıyor. Karin Karakaşlı, ilgiyle takip edilen ''Küçük Filozoflar'' dizisinin 25. kitabı Galileo İle Mevleviler'i mercek altına alıyor. M. Banu Aksoy, üretken yazar Elif Yonat Toğay'ın büyük ilgi uyandıran Dodi Dişdostu adlı resimli öyküsünü irdeliyor. Gürer Mut, Yekta Kopan ve Levent Gönenç'in Bir de Baktım Yoksun isimli kitabından esinlenerek hazırladıkları Sarmaşık'la okurların merak duygusunu kabartıyor. Son olarak, ''Sahaf Dükkânı'' köşemizde Doğan Gündüz, ''Arkın Kitabevi iftiharla sunar'' adlı yazısıyla sahaf severleri selamlıyor.


Pandemi Koşullarında Dergicilik


İyi Kitap, pandemi koşulları nedeniyle, geçtiğimiz yılın sadece ilk 3 ayında basılı olarak okuruyla buluşabildi. Derginin son 7 sayısı ise elektronik ortamda erişime sunuldu. İyi Kitap’ın tüm sayılarına web sitesi (www.iyikitap.net) üzerinden erişebileceğiniz gibi, çeşitli dijital dergi platformları (www.magzter.com vb.) ve e-bültenler aracılığı ile gerçekleşen PDF dağıtımlarıyla da ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. İnternet ve sağladığı elektronik yayıncılık araçları, bu zor şartlarda bile, okuruyla kesintisiz buluşmasında İyi Kitap'a büyük bir olanak tanıyor.


Her yeni yılda, bir öncekinin dökümünü çıkartmak âdettendir. İyi Kitap 2020'de toplam 214 kitaba yer verdi sayfalarında. Bunların 69'u Türkçe kaleme alınmışken, 145'i başka dillerden Türkçeye kazandırılmış eserlerdi. Bu kitapların kategorilere göre dağılımı ise şöyle: 69 ''İlk Okuma'', 67 ''Çocuk Kitaplığı'', 13 ''Gençlik Kitaplığı'', 49 ''Başvuru Kitaplığı'', 8 ''Her Yaş'', 8 ''Çizgi Roman'' ve ''Grafik Roman''. Kitap değerlendirme yazılarının yanı sıra, Gökçe Yavaş Önal'ın çizgileriyle hayat verdiği ''Anne Bak!'' ve Doğan Gündüz'ün kaleme aldığı ''Sahaf Dükkânı'' köşeleri de 10 sayı boyunca okurlarla buluştu.



bottom of page