top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İyi Kitap'ın 138. sayısı çıktı!

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi İyi Kitap, bu ay 138’inci sayısını yayımladı.


Karin Karakaşlı, ödüllü eserleriyle Türkçede de merakla okunan Cary Fagan'ın Yol Arkadaşım Banjo romanını inceliyor. Deniz Poyraz, Dilek Sever'in beğeniyle karşılanan yeni kitabı Dev Bir Benek'i mercek altına alıyor. Mehmet Erkurt, Kanadalı yazar Eveline Payette ile illüstratör Guillaume Perreault'nun birlikte yarattıkları Rockçı Mamut kitabını keşfetmeye çağırıyor. Songül Bozacı, uzay yolculuğu yapmak isteyen bir pisiye hayat veren Mavisel Yener'in Astronot Olmak İsteyen Kedi adlı resimli öyküsünü tanıtıyor. Adnan Saraçoğlu, Brezilyalı sanatçı Eva Furnari'nin seçilmeye, beğenilmeye odaklanan yeni masalı Prens Burnubüyük'ü masaya yatırıyor.

Çocuk edebiyatında 30. yılını kutlayan Aytül Akal ''Tavşan Deliği'' başlıklı bölümde kendisiyle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyor; ''Aynanın İçinden'' sayfalarında ise Elif Şahin Hamidi ile renkli bir söyleşi gerçekleştiriyor.


Son olarak, ''Sahaf Dükkânı'' köşemizde Doğan Gündüz, 70'li yılların Türkiye'sinde intihal yoluyla Almancadan Türkçeye çevrilerek doğrudan okura ulaştırılan Coşkun Amca Yayınları çocuk kitapları seçkisi üzerine detaylı bir araştırma sunuyor.


Yayın hayatına 2009 yılında Tudem Yayın Grubu bünyesinde başlayan İyi Kitap'ın tüm sayılarına (www.iyikitap.net) üzerinden erişilebilir.

bottom of page