top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Öyküler – Jules Verne

Elma Yayınevi, daha önce üç kitaplık bir seri halinde yayımladığı Jules Verne’in eşsiz öykülerini şimdi tek kitapta ‘Öyküler’ adı altında okurlarına sunuyor.


Balonla Beş Hafta, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Ay’a Seyahat ve daha pek çok popüler bilim-kurgu kitabının yazarı Jules Verne’in daha önce Türkçede yayımlanmamış yirmi iki eşsiz öyküsünü üç ayrı kitapta Türk okurlarıyla ilk kez buluşturan Elma Yayınevi, bu kitapları tek ciltte topladı. Jules Verne’in Öyküler’inde Doktor Ox'un çılgın fantezilerini, Martin Paz'ın dramatik öyküsünü, akıl almaz Gil Braltar’ı ve daha birçok ilginç öyküyü zevkle okuyacaksınız. “Saatçi Zacharius Usta” ile şaşırırken isyancı tayfalarla bilinmedik diyarlara gidecek, "Küçük İrlandalı"nın cesaret dolu maceralarına, Sahra'daki gizli şehrin esrarına, Hindistan'daki, Kongo'daki serüvenlere ve daha birçok sıra dışı hayata tanık olacaksınız. “Marki Anselme des Tilleuls'ün Evliliği” ve “Ablukadan Zorla Geçiş”i okurken bir yandan gülümseyeyecek diğer yandan bir genç kızın cesaret dolu öyküsüyle karşılaşacaksınız.



Jules Verne meraklılarına, koleksiyonculara, bir zamanların birbirinden heyecanlı serüvenlerine ve daha birçok sıra dışı hayata tanık olmak isteyenler için özel tasarımı ve Dünya Klasiklerine yakışan kapağıyla Öyküler, Elma Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.


Yazar: Jules Verne, Çeviren: Sevgi Şen, Ankara, 2020, Elma Yayınevi, 624 s.


bottom of page