top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

50. yılında Orhan Kemal Roman Armağanı’nda değişiklik!

LiteraHaber Başlangıcından beri Orhan Kemal ailesi tarafından düzenlenen Orhan Kemal Roman Armağanı 2021 yılından itibaren Everest Yayınları ile birlikte düzenlenecek.



Orhan Kemal Roman Armağanı’nın önümüzdeki yıl için başvuruları başladı. Verilmeye başlandığından beri Orhan Kemal ailesi tarafından düzenlenen Orhan Kemal Roman Armağanı 2021 yılından itibaren Everest Yayınları ile birlikte düzenlenecek.

Armağan’ın yeni sahibi 18 Mayıs’ta açıklanacak


2021 Orhan Kemal Roman Armağanı başvurusu için eserin, yayınevleri tarafından 2020 yılında ilk kez yayınlanmış olması gerekmekte. Aday eserler, en geç 10 Ocak 2021 tarihine kadar www.orhankemal.org ve www.everestyayinlari.com sitelerinde bulunan yönetmeliğe uygun şekilde başvuru yapabilecekler. 2021 yılı 50. Orhan Kemal Roman Armağanı’nın sahibi, 18 Mayıs 2021 tarihinde seçici kurulun toplantısında belirlenecek ve kazanan yazara ödülü 2 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Orhan Kemal’i anma gününde verilecek.


Orhan Kemal Roman Armağanı, 50. yılı olan 2021’den itibaren Orhan Kemal ailesi ve Everest Yayınları tarafından beraber düzenlenecek.


Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu’nda Nâzım K. Öğütçü, M. Nuri Gültekin, Çimen G. Erkol, Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan, Yıldız Ecevit ve Seray Şahiner yer alıyor.

Çağdaş bir dil ve anlatım gücünün varlığı, toplumun, bireyin sorunlarını konu edinme yükümlülüğü, Orhan Kemal’in sanat ve dünya görüşüne karşıt ve ona aykırı olmamak koşuluyla her dalda genel roman anlayışının gerekli örgüsünün sağlanmış ve bu bilinçle yazılmış olması gibi özelliklerin arandığı Roman Armağanı’nın bu yılki sahibi ise “Bir Dava” adlı romanıyla Ayhan Geçgin olmuştu.



bottom of page