top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

72. Ulusal Kitap Ödülleri Sahiplerini Buldu!

1950'den beri verilen ve Amerika'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden olan Ulusal Kitap Ödülleri’nin [National Book Awards] bu yılki sahipleri belli oldu.


National Book Foundation’ın her yıl düzenlemiş olduğu ödüller beş alanda veriliyor:

· Kurgu

· Kurgu-dışı

· Şiir

· Çeviri

· Gençlik Edebiyatı



Kurgu Ödülü: Hell of a Book – Jason Mott

Jason Mott’un daha önce üç romanı yayımlandı. İlk romanı The Returned, New York Times'ın çoksatar kitaplar listesinde birinci sıraya yükseldi ve bir televizyon dizisine dönüştü. Wilmington'daki North Carolina Üniversitesi'nden Kurgu alanında BFA ve Şiir alanında MFA derecesine sahiptir.


Kurgu dışı: All That She Carried: The Journey of Ashley’s Sack, a Black Family Keepsake – Tiya Miles

Tiya Miles, Radcliffe İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde tarih profesörü Harvard Üniversitesi Charles Warren Amerikan Tarihi Araştırmaları Merkezi'nin direktörüdür.


Şiir: Floaters - Martín Espada

Martín Espada şair, editör, denemeci ve çevirmen olarak yirmiden fazla kitap yayımladı; bunların arasında Vivas to Who Have Failed ve Pulitzer Ödülü finalisti The Republic of Poetry de bulunuyor.


Çeviri: Winter in Sokcho – Elisa Shua Dusapin (çev. Aneesa Abbas Higgins)


Aneesa Abbas Higgins, Vénus Khoury-Ghata, Tahar Ben Jelloun, Ali Zamir ve Nina Bouraoui'nin kitaplarını çevirdi. Vénus Khoury-Ghata'dan Yedi Taş çevirisi, Scott Moncrieff Ödülü’nün kısa listesine girdi. Ali Zamir'den A Girl Called Eel ve François Garde'dan What Became of the White Savage çevirileri ise PEN Translates ödüllerini kazandı.


Elisa Shua Dusapin 1992'de Fransa'da doğdu, Paris, Seul ve İsviçre'de büyüdü. İlk romanı Winter in Sokcho, Prix Robert Walser ve Prix Régine Desforges ödüllerine layık görüldü ve altı dile çevrildi.


Gençlik Edebiyatı: Last Night at the Telegraph Club – Malinda Lo

Malinda Lo, en son Kirkus ve Vulture'ın yılın en iyi gençlik kitabı olarak seçtiği A Line in the Dark da dahil olmak üzere birçok romanın en çok satan ve eleştirmenlerce beğenilen yazarıdır.

bottom of page