top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yolunuzu kendinizden geçirmeye hazır mısınız?

Unutulan kişisel tarihe, kendinden bile sakınılan yaralara, yaşam enerjisini sömüren ilişki modellerine, esiri olunmuş hazlara, kusurlu sevginin yarattığı çıkmazlara ışık tutan Deniz Şimşek’in yazdığı “Çocukluğuna İyi Bak”, raflardaki yerini aldı.


Dr. Deniz Şimşek, yıllardır çoksatan kitaplar arasında yer alan ve başvuru kitabı olarak gösterilen BİRİM’in ardından bu kez okuru kendini anlama yolculuğuna çıkarıyor. Kişisel dünyada farkındalık kazanmayı hedefleyen eser, Dr. Deniz Şimşek’in yıllara dayanan tecrübe ve birikimlerini aktardığı bir başvuru kaynağı.


“Çocukluğuna İyi Bak” kitabını okurken iç dünyanızın labirentlerinde önce kaybolacak, ardından doğduğunuz coğrafyayla, kültürünüzle, ebeveynlerinizle yeniden karşılaşacak, kendinizi yeniden bulacaksınız. Kimi zaman gerçek dünyanın gerçek insan hikâyelerinin dile geldiği eser, aynı zamanda psikiyatrist olan Dr. Deniz Şimşek’in karşısında onunla konuşuyormuş gibi gelecek tespitlerle dolu.


Çocukluğuna bakmak önemli... Çocukluğunuza baktıkça bugünkü seçimlerinizi, aşklarınızı, mesleğinizi, eşinizi, dostunuzu başka bir pencereden göreceksiniz. Onların sizin hayatınızda tesadüfen bulunmadığını kimi zaman şaşkınlıkla fark edeceksiniz. Davranışlarınıza, çocukluğunuzun, o dönemde yaşadığınız duygu ve hislerin nasıl yön verdiğini anlama fırsatını yakalayacaksınız.


"Geçmiş gelecektir bazen," mottosuyla okurlarla buluşan eserde, gerçek sevginin ne olduğu, neden şefkatle sarılmamız gerektiği, çocukluk yıllarının geleceğimizi nasıl etkilediği ve duygu dünyamızda farkındalık kazanmamızın bize neler kazandıracağı gibi hayatımızın önemli aşamalarını satır aralarında bulacaksınız.


Dr. Deniz Şimşek, birlikte iyileşmek adına kaleme aldığı dönüşümün ilk adımı olan bu kitapla aslında bir yandan da sizi size hediye etmek istiyor. Dileyen bu isteğe gözlerini ve kalbini kapatabilir, dileyen de bu hediyeyi içtenlikle alıp kabul edebilir.


Ruh ve beden sağlığı ilişkisi ekseninde şimdiden kült eserler arasında yer alacak bu kitapla, yolunuzu kendinizden geçirmeye, bu hediyeyi almaya hazır mısınız?


Uzm. Dr. Deniz ŞİMŞEK

Dr. Deniz ŞİMŞEK, Turgut Özal Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. İhtisasını Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda tamamladı ve Psikiyatri Uzmanı oldu. Van’da psikiyatri uzmanı olarak çalışıp mecburi hizmetini tamamladıktan sonra yönünü; sonuç ve ilaç odaklı tıp yaklaşımından, kök nedenler ve bütünsel bir bakışa doğru çevirdi. Hastalara yaklaşımda psikodinamik faktörlerin ve ruhsal sistemin odakta olduğu; bağırsaklar, beslenme, sindirim, metabolizma, hormonal denge, metilasyon, bağışıklık, inflamasyon gibi ana kök sistemleri ve birbirleriyle ilişkilerini baz alacak şekilde bütüncül bir yaklaşımı benimsedi ve bu konulara ilişkin konferans sempozyum ve eğitimlerde onlarca sunum yaptı. Tüm bu birikimlerini ve binlerce iyileşme öyküsünden elde ettiği deneyimlerini BİRİM adlı eseri aracılığıyla okuyucularıyla buluşturan Dr. Deniz Şimşek danışmanlık faaliyetlerini, bünyesinde bütüncül psikoterapistleri, beslenme uzmanlarını, farklı branşlardan fonksiyonel yaklaşımı benimsemiş hekimleri barındıran, kurucusu olduğu BİRİM ekibiyle birlikte sürdürmektedir.


ÇOCUKLUĞUNA İYİ BAK

Dr. Deniz Şimşek

Nemesis Kitap, 2023

Tür: Psikoloji

bottom of page