top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook

Duygu Asena Roman Ödülü’nde finalistler açıklandı

  • Yazarın fotoğrafı: Litera
    Litera
  • 3 dakika önce
  • 1 dakikada okunur

Doğan Kitap tarafından 2007’den bu yana verilen Duygu Asena Roman Ödülü’nde finale kalan yedi roman belli oldu. Ödülün kazananı 2 Haziran 2026’da açıklanacak.



Türkiye’de kadın hakları, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin öncü isimlerinden Duygu Asena anısına, 2007 yılından bu yana Doğan Kitap tarafından verilen Duygu Asena Roman Ödülü’nde finalistler açıklandı. 2026 yılı kazananı, 2 Haziran Salı günü duyurulacak.


Bu yıl ödül için belirlenen finalist kitaplar şöyle:


Aşk Acıtır — Merve Küçüksarp

Gizemi Kalmalı Hayatın — Zeynep Göğüş

Nergis Zamanı — Zeynep Paftalı

Tercih — Ceren Ceran

Tuzlu Yüz — Ezgi Tanergeç

Verda’nın Ölümü — İnci Aral

Yüreğin Kabarmış — Nazlı Doğan Özsöz


2025 yılı içinde Türkiye’de faaliyet gösteren yayınevleri tarafından yayımlanan Türkçe romanların değerlendirildiği ödülün seçici kurulunda Doğan Hızlan onursal başkanlığında Asuman Kafaoğlu Büke, Nüket Esen, Sibel Irzık, Ömer Türkeş, Defne Suman ve Cem Erciyes yer alıyor. Bu yıl ödül tutarı ise 50 bin TL olarak açıklandı.


Duygu Asena Roman Ödülü, kadınların yaşam deneyimlerini, toplumsal eşitsizlikleri ve özgürlük arayışını odağına alan edebi üretimi desteklemeyi amaçlıyor. Geçmiş yıllarda ödüle değer görülen eserler arasında Sibel K. Türker’in Cennette Gibiyim ve Jale Sancak’ın Fırtına Takvimi romanları da bulunuyor.

Yorumlar


bottom of page