top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Keşke Çevrilse: Erika Robuck'un cesur kadınları

Çok satan tarihi kurmaca yazarı Erika Robuck'ın yeni romanı Mart 2022'de okurlarıyla buluşacak. Romanın kapak tasarımı da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu vesileyle Litera Edebiyat olarak bu ilgi çekici yazarı biraz tanımak ve yeni kitabı keşke çevrilse, demek istedik.


Çok satan tarihi kurgu yazarı Erika Robuck, Mart 2022'de, bir Amerikan sosyetesinin gerçek hikayesine ve bir İngiliz sırrına odaklanan yeni romanı olan Sisters of Night and Fog'u yayınlayacak. Yazarın yayıncısı Berkley romanı birkaç cümle ile şöyle anlatıyor:


"İkinci Dünya Savaşı'nın Avrupa tiyatrosunda geçen Sisters of Night and Fog, Ravensbrück toplama kampında bir araya getirildiklerinde gizli eylemlere girişen iki kadının hikayesini anlatıyor. Ve bizleri, onların yaptıklarını ben de yapabilir miydim? diye sormaya zorluyor."


Erika Robuck, Hemingway'in Kızı (2012), Call Me Zelda (2013), Fallen Beauty (2014), The House of Hawthorne (2015) ve Receive Me Falling (2009) kitaplarının çok satan yazarıdır.


Robuck'ın önceki romanı The Invisible Woman (2021) ise, İkinci Dünya Savaşı'nın gerçek hayatta da bir süper kadın olan OSS/SOE ajanı Virginia Hall hakkındadır.

Yazarın merakla beklenenson romanı Sisters of Night and Fog'un kapak tasarımı da Emily Osborne tarafından yapılmıştır. “Bir taslağı okuduğumda, genellikle kapakla ilgili fikirler aklıma gelir ve onları gerçeğe dönüştürmek için çalışırım. İlk başta net bir vizyonumuz yoktu - ama kesin bir ruh hali vardı ortada dolaşan. Bu tür durumlarda, özellikle de tarihi romanlarda genellikle yaptığım şeyi yaptım: Araştırmaya daldım! Üst üste binen ve giderek çarpışmaya daha da yaklaşan iki karakterin hikayesinden ilham aldım - neredeyse bir oyun kartındaki iki yüz gibi, birbirlerine bağlı olduklarının farkında değillerdi. Başlıktaki kelimelerden, 1940'ların kara gerilim filmlerinden, Paris'in İkinci Dünya Savaşı fotoğraflarından da ilham alarak bu inanılmaz kadınların hayatlarının o dünyada örtüştüğü fikriyle uğraştım."


Sisters of Night and Fog, Mart 2022'de piyasada olacak. Litera Edebiyat olarak bu romanı merakla bekliyor ve keşke çevrilse!, diyoruz.

bottom of page