top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Sadece Edebiyat” diyenlerin yeni adresi: Legadema Kitap

Legadema Kitap, edebiyattan kaçamayanların adresi olma hedefiyle “Sadece edebiyat” mottosuyla kitap dünyasına yeni katılmış bir yayınevi. Yayın listesinde hayatın birbirine benzediği kadar birbirine hiç de benzemeyen değişik zaman, mekân, boyut ve kültürlerinde kitaplaşan edebî romanlar yer almasını hedefleyen Legadema Kitap her kitabının kapağında kitabın hikâyesiyle örtüşen bir tablo kullanarak bu tablonun hikâyesine de yer veriyor. Henüz yayın listesinde üç kitap bulunuyor:


Kalan - Alia Trabucco Zeran

Legadema Kitap’ın yayımladığı ilk kitap olan Kalan, Şili’nin külle kaplı Santiago kentinde yaşayan üç gencin ne hatırladıkları ne de unutabildikleri baskıcı bir rejimden kalanla yüzleşmesini konu alıyor.


Kalan, Şili Ulusal Kültür ve Sanat Konseyi tarafından En İyi Özgün Edebiyat Eseri ödülüne layık görülürken 2019 yılında Uluslararası Man Booker Ödülü’nde finale kalmıştı.


Alia Trabucco Zeran, Santiago’da 1983 yılında doğan yazar, Şili Üniversitesi’nde hukuk, New York Üniversitesi’nde de yaratıcı yazarlık eğitimi aldı. Londra’da yaşayan yazar University College London’da Latin Amerika Edebiyatı üzerine doktorasını tamamladı. İlk romanı olan Kalan eseriyle, Şili Ulusal Kültür ve Sanat Konseyi tarafından En İyi Öz-gün Edebiyat Eseri ödülüne layık görülürken 2019 yılında uluslararası Man Booker Ödülü’nde finale kaldı.


KALAN

Alia Trabucco Zeran

Legadema Kitap, 2021

Çeviri: Pınar Gökpar Cubells

272 s.


Kızıl Cesaret Nişanı - Stephen Crane (Ömer Türkeş’in Ön Sözüyle)

Amerikan edebiyatının başyapıtları arasında sayılan ve ilk modern savaş romanı kabul edilen Kızıl Cesaret Nişanı Amerikan İç Savaşı’na katılan bir genci konu edinir ve savaş gerçeğine insanın gerçek benliğinden yola çıkarak ışık tutar.


“Yazın hayatımın en unutulmaz anlarından biri de Crane’in Kızıl Cesaret Nişanı kitabının Heinemann’ın Modern Kurgunun Öncüleri’ne ait bir dizisinde 1895 yılında yayımlanmasıydı… Crane’nin eseri edebî anlayışımızın üstünde büyük bir patlayıcı gibi infilak etti. Bunu beklemiyorduk ve bu patlamanın ardından büyük bir feryat koptu.” Joseph Conrad


Stephen Crane, Amerikalı bir şair, romancı ve kısa öykü yazarıydı. Kısa yaşamı boyunca üretken, Realist geleneğinde dikkate değer eserler ve Amerikan Naturalizm ve Empresyonizm'in ilk örneklerini yazdı. Modern eleştirmenler tarafından kuşağının en yenilikçi yazarlarından biri olarak kabul edilmektedir.


KIZIL CESARET NİŞANI

Stephen Crane

Legadema Kitap, 2021

Çeviri: Duygu Bolut

256 s.


Kavuşmak - Fred Uhlman

Yıl 1932. Hans Schwartz, Nazilerin yükselişini ‘sağlıklı bir vücuda musallat olan bir deri hastalığından’ öte bir şey olarak görmeyen Stuttgart’lı Yahudi bir doktorun oğludur. Hans ve ailesi için soykırım o dönem akla hayale sığmaz bir şeydir. Hans Yahudilerden nefret eden ve odasında Hitler’in bir portresini bulunduran bir annenin oğlu olan Konradin’le dost olur. İki oğlan arkadaşlıkları süresince en özel düşüncelerini paylaşır, ülkenin geçmişini ve şimdisini tartışırlar, şiirden konuşurlar. Ancak Nazilerin yükselişi yakın dostluklarının üzerine bir karabasan gibi çöker.


KAVUŞMAK

Fred Uhlman

Legadema Kitap, 2021

Çeviri: Özlem Uygun

112 s.

bottom of page