top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İşini değiştirmek, aşkı bulmak, yeni bir yol açmak mı istiyorsun; labirente gir

Efe Elmas, Labirent adlı kitabında, arketipsel labirentin sırrını, ilahi matematiksel sekansını, çakralarla bağlantısını, en gizemli mitini, insanın gölgesiyle yüzleşerek, labirentte bir kahraman olarak doğmasını anlatıyor.

Hayatın tüm gizemini içinde taşıyan, bir bebeğin ‘labirenti andıran’ ana rahminden doğuşuyla başlayan labirentin sırrı geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı birbirine bağlar. Öte âlem, bu âlem ve göksel âlemi buluşturan bu kutsal mahal şimdi hediyesini vermek istiyor. Düğümün çözülme zamanı.


İskandinavya’nın taş labirentlerinden, Hindistan’ın kadim labirent alanlarına, Yukatan Yarımadasından, Antik Mısır Tapınaklarına, Eski Yunan’daki kil tabletlerden, Ortaçağ metinlerine ve günümüze uzanan labirent.


Neden insanlık labirente bu kadar önem verdi ve dağlara taşlara, mağaralara, ağaçlara, ormanlara hep labirent çizdi? Atalarımız, dünyanın dört bir yanından, zamansız zamanlardan bize gizemleri fısıldıyor. Teorik bilgiler kadar, hayatındaki düğümleri çözebileceğin ritüeller, gücünü fark edeceğin seremoniler ve mitini bulacağın hikâyeler var. İşini değiştirmek, aşkı bulmak, geçmişten özgürleşmek, yeni bir yol açmak mı istiyorsun; labirente gir. Kitaptaki, ipuçları, basit ritüeller, seni ışığa götürecek, masallar, mitler, şifrelerle harika bir yolculuk bekler seni.


Efe Elmas, 1989 yılında İzmir’de doğdu. Liseyi Bornova Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde tamamladı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Gıda Virolojisi alanında yüksek lisans yaparken hayatına farklı bir yön vererek bölümden ayrıldı.


Carl Gustav Jung-Institut Zürich’de Analitik Psikoloji üzerine eğitim aldı ve Fitoterapi, Masal Terapi Oyun Terapisi, P4C eğitimlerini tamamladı. Şu anda Dokuz Eylül Üniversitesinde “Kadın Çalışmaları” alanında yüksek lisans yapıyor ve Carl Gustav Jung, ‘Tanrıça Arketipleri’ ile mitoloji ve masal üzerine tez hazırlıyor.


Erken yaşlardan beri hem bilime hem bilinmeyene meraklı olan Elmas, her iki alanda da araştırmalar yaptı. Antropoloji, kadim inançlar, ritüeller, labirent sembolizmi, dinler tarihi, rüyalar, şifa teknikleri, mitoloji ve masal araştırmaları, toplumsal cinsiyet, simgebilim ile simgesel yorumlama araştırma alanları içinde.


Araştırmaları 2008 yılından beri çeşitli dergilerde yayınlandı. Maya Şamanı Ayşe Nilgün Arıt’la 2013 yılında tanışmasıyla içsel arayışını şamanik geleneklerle derinleştirdi. 2016 yılından beri çalışmalarını eğitmen olarak sürdürüyor. Sıla Topçam ile “Masal ve Arketip”, “Şifalı Masallar” gibi etkinlikler gerçekleştiren Elmas çeşitli kongrelerde, kültür merkezlerinde, festivallerde, masal okullarında da eğitmen ve araştırmacı olarak yer alıyor. Elmas aynı zamanda Kadim İnsan Derneğinde başkanlık görevini yürütüyor.


LABİRENT

Efe Elmas

Doğan Novus, 2023

Tür: Kişisel Gelişim

224 s.

bottom of page