top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Lydia Davis bir sonraki kitabını Amazon'da satmayı reddediyor

Lydia Davis, yeni çıkacak kitabını yalnızca çevrimiçi satış noktalarında ve kitapçılarda satışa sunacak.


Ödüllü yazar Lydia Davis'in yeni kısa öykü kitabı Amazon'da satılmayacak. Yazar, The Guardian'da yer alan açıklamasında, "Şirketlerin hayatlarımız üzerinde kontrol sahibi olması gerektiğine inanmadığını" belirtti.

2013'te Man Booker uluslararası ödülünü kazananı Davis'in yedinci kurgu derlemesi Our Strangers, Canongate tarafından 5 Ekim'de yayınlanacak.

7 Ekim Kitapçılar Günü'nden hemen önce yayınlanacak olan Our Strangers, yalnızca fiziki kitapçılarda, Bookshop.org'da ve seçili çevrimiçi bağımsız perakendecilerde satılacak.


Davis şunları söyledi: "Küçük işletmelere değer veriyoruz, ancak işimizin çoğunu büyük ve güçlülere veriyoruz - ve çoğu zaman, giderek artan bir şekilde, neredeyse hiç seçeneğimiz kalmıyor. Uzun bağımsızlık geçmişi ve yüksek standartları ile Canongate'in Our Strangers'ı yayınlayacak olmasından ve bunu, kitabımı çok daha muhtemel olan kitapçıların raflarına yerleştirecek şekilde yapmaktan şimdi çok daha memnunum.” Davis, kitabının nerede satılacağını kısıtlayan ilk yazar değil. Dave Eggers, 2021'de piyasaya çıktığında "bağımsız kitapçıların hayati önemini vurgulamak" için The Every adlı romanının ciltli baskısını ABD'de Amazon aracılığıyla satmayı reddetti. Lidya Davis, Guardian ile yaptığı bir röportajda "Amazon, rekabeti ortadan kaldırmak için haksız ticari uygulamaları kullanan bir tekeldir" dedi. “Kurallara göre oynamıyorlar ve uygun vergi yüklerinin yakınında hiçbir yere ödeme yapmıyorlar. Bu arada, yerel bağımsız kitabevinizin vergi ödediğine bahse girebilirsiniz. Canongate, Davis'in kararının "hem bağımsız kitapçılarla dayanışmasının bir işareti olarak duracağını hem de çeşitli yayıncılık ekosisteminin hayati önemi hakkında daha fazla konuşmayı teşvik edeceğini" söyledi. Bağımsız kitapçılar geçmişte büyük indirimler sunabilen büyük perakendecilerle rekabet etmenin zorluklarından bahsetmişti. Prince Harry's Spare duyurulduğunda, birkaç küçük perakendeci Guardian'a perakende fiyatı 28 sterlin olan ancak Amazon dahil perakendecilerde 14 sterline teklif edilen kitabı savunamayacaklarını söyledi.

bottom of page