top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Mülksüzler mini dizi oluyor

Ursula Le Guin'in 1974'te yayımlanan Mülksüzler romanı mini diziye dönüştürülüyor. Dizinin çıkış tarihi, kimlerin oynayacağı, yapımcısı henüz belli değil.


1212 Entertainment ve Anonymous Content işbirliğiyle Ursula Le Guin'in efsanevi romanı Mülksüzler, diziye dönüştürülüyor. Orijinal adı The Dispossessed olan roman, bir mini dizi olarak karşımıza çıkacak. Mülksüzler 1974 yılında yayımlanmış, Hugo ve Nebula ödüllerine layık görülmüştü.

Mülksüzler, yüzyıllarca süren korku ve güvensizlikle bölünmüş olan Anarres ve Urras'ın ikiz gezegenlerinin hikâyesini anlatıyor. Anarres'teki ütopik koloni, savaşan ulusların, büyük yoksulluğun ve muazzam zenginliğin uygarlığı olan ana gezegeni Urras'tan uzun süredir izole edilmiştir. Anarres'te, parlak bir fizikçi, zaman ve mesafe sınırlamalarının üstesinden gelen ve uzayın kavranışını değiştiren bir teori geliştirir. Bu teori, bu iki dünyayı ve onların daha geniş evrendeki yerini kökten değiştirme potansiyeline sahiptir, ancak bunu kanıtlamak için Urras'a seyahat etmeli ve iki medeniyeti nesiller boyu birbirinden ayıran duvarları yıkmaya çalışmalıdır.


1212'den Joshua Long ve Roberto Grande, "Ursula K. Le Guin'in Mülksüzler'inin tüm diğer çalışmalarının ötesinde, şimdiki zamanla içsel bir bağlantısı var ve şu anda yaşadığımız dünyayla çok doğru bir şekilde eşleşiyor. Çok az bilimkurgu eseri bu kadar büyük bir etkiye ulaşabilmiştir ve bu şaheseri yeni bir ortama uyarlama görevinde bize güvenildiği için gurur duyuyoruz," açıklamasını yaptılar. Şu anda projenin yazarlığını kimin yürüteceği belli değil. Anonymous Content'in kreatif direktörü David Levine, Long ve Grande ile birlikte 1212 için AC Studios projesini denetleyecek. LeGuin'in oğlu Theo Downes-Le Guin’in de geliştirme sürecine katılacağı belirtildi. Levine; "Mülksüzler, toplumumuzdaki mevcut bölünmeyi mükemmel yansıtan bir çalışmadır ve bize suçlama, küçümseme ve yargılama olmaksızın, aynı anda hem kaçış hem de düşündürücü olan bir uzlaşma yolu sunabilir,” dedi. Downes-Le Guin ise, "Yayımlanmasından yaklaşık yarım yüzyıl sonra, Mülksüzler, kendimizi resmettiğimiz köşeyi nasıl yeniden ele alabileceğimize dair yerinde öneriler sunmaya devam ediyor. Annemin sözlerinin ve fikirlerinin her zamankinden daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için 1212 Entertainment ve Anonymous Content ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyorum," açıklamasını yaptı.


MÜLKSÜZLER

Ursula K. Le Guin

Metis Kitap, 1990

Çeviri: Levent Mollamustafaoğlu

Yayın Yönetmeni: Bülent Somay

344 s.


bottom of page