top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Oylum Yılmaz Büyükada'da

Oylum Yılmaz'ın yeni romanı Ağaçların Rüyası üzerine ilk söyleşisi romanın da geçtiği Büyükada'da gerçekleşecek.

Oylum Yılmaz'ın Doğan Kitap'tan çıkan yeni romanı Ağaçların Rüyası üzerine ilk söyleşisi romanın da geçtiği Büyükada'da gerçekleşecek. Karşılaştırmalı edebiyat doktoru Nilay Kaya'nın moderatorlüğünde yapılacak olan söyleşi 8 Eylül cuma saat 17.30'da. Adalar Kent Konseyi'nin de katkısıyla Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek söyleşiye tüm edebiyatseverler davetli.



Yazarın yeni romanı Ağaçların Rüyası 5 Eylül'den itibaren satışta olacak.


Oylum Yılmaz: Yazar ve edebiyat eleştirmeni. İstanbul, Büyükada’da doğdu. Büyükada İlkokulu ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. İlk olarak Radikal Cumartesi ve Radikal İki’de çalıştı, Radikal Kitap Eki’nin editörlüğünü yaptı. Referans/Birgün gibi gazeteler, çeşitli dergiler ve siteler için kültür/sanat/edebiyat sayfaları, edebiyat köşeleri hazırladı. Çeşitli yayınevlerinde serbest olarak editörlük yaptı. Sekiz yıl boyunca düzenli olarak Sabitfikir dergisi için Şahane Bir Kitap ve Fikri Sabit köşelerini kaleme aldı. 2020 yılında Londra’da, bir edebiyat ve içerik üretim platformu olarak Kultura Litera’yı kurdu.


İlk romanı, Cadı 2013 (İletişim Yayınları). Duygu Asena Roman Ödülü’ne layık görülen ikinci romanı, Gerçek Hayat 2017 (İletişim Yayınları), üçüncü romanı Ağaçların Rüyası 2023 (Doğan Kitap) E-Kitapları: Şahane Bir Kitap (2012) ve Fikri Sabit Yazıları (2012).

bottom of page