top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sinan Sülün'den yaz için kitap önerileri

Sinan Sülün, yaz için tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı.



Bütün Bir Ömür - Robert Seethaler



Marguerite Duras'ın ifadesiyle söylersem Bütün Bir Ömür sıradınlığın zaferidir. Avusturya Alpleri'nde yaşayan, kendi halinde ve oldukça sıradan Andreas Egger'in hayatını anlatan bu roman bir suyun kimsenin bilmediği bir yerde kaynağından çıkıp, usul usul akıp, sonunda denize dökülmesi gibidir.




Alberto Manguel - Okuma Günlüğü

Hikayeler yaşadığımızı dünyayı ve bizi iyileştirebilir mi diye sorar Alberto Manguel. Ve kitap boyunca bu sorunun yanıtını arar. Dünya tarihinde birçok hikayenin sözcükleri arasında gezinirken biz de kendi içimizdeki labirentlerin içinde geziniriz.



Spinoza'nın Yaşam Sevinci Nereden Geliyor - Çetin Balanuye

Bir Spinoza hayranı olarak Çetin Balanuye'nin bu kitabı benim için büyük bir armağan. Balanuye sade, akıcı ve içten bir üslupla Spinoza'nın felsefesini anlatırken bu hayatın anlamını nasıl bulabileceğimiz konusunda da bir başucu kitabı armağan ediyor.






Eduardo Galeano - Yürüyen Kelimeler

Galeano bütün hikaye anlatıcılarının başucu yazarlarındandır. Anlattığı hikayeler kısa ve küçük ama etkisi uzun ve büyüktür. İyi bir insan, iyi bir hikaye anlatıcısı, iyi bir arkadaş olmanın nasıl olabileceğini hepimize göstermiştir.



Tanıl Bora - Demirel

Son zamanlarda okuduğum en iyi biyografi. Tanıl Bora'nın ifadesiyle Türkiye siyaset sahnesinin açıortayı olan Demirel'in hayatını okurken aynı zamanda bir Türkiye tarihi de okuyorsunuz.



bottom of page