Sylvia Plath’in “Sırça Fanus”u yeniden sinemaya uyarlanıyor. Başrolde Billie Eilish mi olacak?
- Litera

- 2 saat önce
- 1 dakikada okunur
Sylvia Plath’in yayımlanmış tek romanı Sırça Fanus bir kez daha beyazperdeye taşınmaya hazırlanıyor. Oscar ödüllü yönetmen Sarah Polley’nin yöneteceği projede başrol için dünyaca ünlü şarkıcı Billie Eilish’in adı geçiyor; ancak oyuncunun projeye katılımı henüz resmen doğrulanmış değil.

Amerikalı şair ve yazar Sylvia Plath’ın tek romanı olan “Sırça Fanus” (The Bell Jar) yeni bir sinema uyarlamasıyla yeniden gündeme geldi. Uluslararası sinema basınında yer alan haberlere göre, romanın yeni uyarlamasını Oscar ödüllü yönetmen Sarah Polley yazıp yönetecek.
1963’te yayımlanan ve Plath’ın yaşamından izler taşıyan yarı otobiyografik roman, genç bir kadının ruhsal çöküşünü ve 1950’lerin toplumsal baskılarını anlatmasıyla modern edebiyatın en güçlü metinlerinden biri olarak kabul ediliyor. Romanın merkezinde yer alan Esther Greenwood karakteri, başarı beklentileri ve toplumsal normlar arasında sıkışan bir genç kadının zihinsel mücadelelerini konu alıyor.
Yeni uyarlamayla ilgili en çok konuşulan ayrıntı ise başrol için adı geçen isim: Dünyaca ünlü şarkıcı Billie Eilish. Uluslararası medya kuruluşlarının aktardığı bilgilere göre Eilish, Esther Greenwood rolü için yapımcılarla ileri aşamada görüşmeler yürütüyor. Eğer anlaşma sağlanırsa bu rol, sanatçının ilk uzun metrajlı sinema oyunculuğu olacak.
Henüz çekim tarihi veya kesinleşmiş oyuncu kadrosu açıklanmış değil. Ancak projenin arkasında Plan B Entertainment ve StudioCanal gibi önemli yapım şirketlerinin bulunması, uyarlamanın sinema dünyasında şimdiden büyük bir merak uyandırmasına yol açtı.
“Sırça Fanus” daha önce 1979’da sinemaya uyarlanmış, ancak romanın yeni bir yorumla yeniden perdeye taşınması uzun yıllardır gündemdeydi. Sarah Polley’nin yönetmen koltuğunda oturacağı yeni film, Plath’ın karanlık ve yoğun anlatımını çağdaş bir sinema diliyle yeniden yorumlamayı hedefliyor.







































Yorumlar