top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sevgi ve heyecan dolu bir dostluk öyküsü...

Yüksek kayalık tepeler ve birden karşılarına çıkan sürünün lideri, heybetli ve öfkeli yaban keçisi Karasakal, Yula ve babasını beklenmedik bir maceranın merkezine çekiyor. Hilde Myklebust’ın yazdığı, ödüllü çizer Akın Düzakın’ın benzersiz çizimleriyle hayat verdiği Yula ve Yaban Keçileri, sevgi ve heyecan dolu bir dostluk öyküsü...

Yula ve babası, her bahar olduğu gibi, havalar ısınır ısınmaz küçük dağ evine doğru yola çıktılar. Ama sarp dağların yanı başındaki o tepede, baba-kız yalnız değiller.


Kocaman boynuzlu, gür sakallı yaban keçisi Karasakal burada yaşıyor ve gezginlerden hiç mi hiç hoşlanmıyor. Yula kolay pes edecek bir tip değil, üstelik hayvanlarla çok iyi anlaşıyor. Önce Karasakal’ı dost olduklarına ikna etmek, sonra da yeni doğmuş minik keçi yavrularına göz diken koca bir kartalla baş etmek zorunda. İşi çok zor, ama imkânsız değil!


Hilde Myklebust 1979 yılında doğdu. Sunnmøre'deki Syltedalen'den. Daha sonra 2005 yılında Berre dagar şiir koleksiyonuyla çıkış yaptı ve 2008'de Søkk ile Norveç'in en önde gelen genç şairleri arasında ciddi bir yer edindi. Myklebust'un diktesinin ortak noktası, doğanın ve orada yaşayan her şeyin her zaman mevcut olmasıdır. Søkk'ta çocukluk hikayeleri, ani hatıralar, kutsamalar, batıl inançlar ve popüler konuşmalar, soğuk bir kükremeye dönüşen bir şeye doğru altta yatan bir huzursuzluk akışı yaratır. Şiirin etrafındaki çerçeve, çocuğunu kaybeden genç bir kadının hikayesidir. 2009'da Myklebust, Inger Lise Belsvik'in resimlediği Jon og den lange julenatta resimli kitabını yayınladı. 2020'de Akın Düzakin'in resimlediği Ylva og villgeitene resimli kitabı çıktı. Myklebust, Hordaland'daki Yazma Akademisi'nden bir geçmişe sahiptir ve Bergen Üniversitesi'nde edebiyat ve tiyatro çalışmaları okudu.


YULA VE YABAN KEÇİLERİ

Yazan ve Resimleyen: Hilde Myklebust ve Akın Düzakın

Arden Yayıncılık, 2022

Çeviri: Aren Turhan

Türü: Keşif-macera

Yaş Grubu: 5 +

48 s.


bottom of page