top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021’de Neslihan Önderoğlu'nun en sevdiği kitaplar

Neslihan Önderoğlu, 2021'de okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı:



Derya Sönmez/ Sırça Kanatlar / Öykü , Sel Yayıncılık

Bu kitap çok uzun zamandır belli bir kanalda akan ve birbirine çok benzeyen verimler çıkaran öykücülüğümüzde değişik bir soluk. Çok iyi ve umut veren bir ilk kitap. Üstünde iyi düşünülüp çalışıldığı belli. Öykünün özellikle buna çok ihtiyacı var: Aklına eseni yazmayıp, genel geçer konulardan sapmak ve üstünde ince ince uğraşmak. Bu kitap da bunun güzel bir örneği.



Ahmet Büke / Deli İbram Divanı / Roman, Can Yayınları

Çok usta bir öykücüden her zaman usta işi bir roman çıkmaz. Bunun aksini ispatlayan birkaç örnekten biri benim gözümde bu roman. Titiz, incelikli bir araştırma, öğrenme, öğrendiklerini usta bir kurguyla okura hikâye etme işini çok iyi başarıyor Ahmet Büke. Ayrıca edebiyat tarihimizde denizcilikle ilgili roman denince ilk akla gelenlerden olmaya aday.



Ömer Erdem / Güneş Kalır Bir Başına / Şiir, Everest

Ömer Erdem benim çağdaş şairlerimiz arasında en ilgiyle takip ettiğim isimlerden biri. Bundan önceki tüm şiir kitaplarını da edindiğim ve okumaktan çok keyif aldığım bir şair. Şiirinin nasıl evrildiğine, geliştiğine ve kendi kendini olgunlaştırdığına şahit olduğum bir isim. Bu son kitabında da aynı şeyi hissettim, çok iyi ve ilham verici (dikkatinizi çekerim, aynı zamanda yazan bir okur olarak burası çok önemli benim için) bir kitap olmuş. Ömer Erdem okuyun.



Semra Bülgin / Kara Kaplı / Öykü, Sel Yayıncılık

Semra Bülgin benim dikkat çekmek istediğim bir isim öyküde. Hani bazı ödül gerekçelerinde bahsedilen ve bence hiç de orada olmayan "sense of humour" yani mizah duygusu var ya, işte onu en ustaca kullanan çağdaş yazarlardan. Daha önceki kitaplarından 2018 basımlı Bozma Kızın Moralini ile Muzaffer İzgü ödülünü çok hak ederek almıştı. Bu kitapta da kalemini aynı ustalıkla kullanmış.


Mahir Güven / Ağabey / Roman, Can Yayınları

Bu roman Türkçeye çeviri çünkü Mahir Güven Fransa'da yaşayan genç bir yazar. Bu roman da Fransız banliyölerinden birinde kimlik, aidiyet, etnisite , kültür gibi konular ekseninde geçen çok sürükleyici bir roman.

bottom of page