top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

2024 Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü sahiplerini buldu

16. Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Sakar adlı romanıyla yazar Alexandre Seurat’ya verildi. 2024 Çeviri Ödülü’nü de Nesrin Demiryontan kazandı. 2024 Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü 4 Haziran Salı akşamı Fransız Sarayı'nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu.



2008’den bu yana düzenlenen Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü her yıl dönüşümlü olarak frankofon ve Türk yazarlara verilmektedir. 2024 NDS Edebiyat Ödülü Fransızca yazılmış ve Türkçeye çevrilmiş bir esere verildi.


NDS Edebiyat Ödülü, çevirinin önemini vurgulamak üzere, ödül alan kitabın çevirmenini de ödüllendirmektedir. 2024 NDS Çevriri Ödülünü « Sakar » adlı romanı Türkçeye kazandıran Nesrin Demiryontan aldı.


NDS Edebiyat Ödülü’nün jürisi (Jüri Başkanı Liz Behmoaras), Yazgülü Aldoğan, Tomris Alpay, Emel Kefeli, Arzu Öztürkmen, Zeynep Sabuncu, Özlem Yüzak, Tara Civelekoğlu ve Zeynep Seza Yılmaz’dan oluşuyor.


Ödül Töreninde konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Isabelle Dumont, şöyle konuştu: « Türkiye'de bir kurum hâline gelen bu ödül, yalnızca edebî mükemmelliği değil; aynı zamanda iki ülke arasında gönülleri ve akılları birleştiren kültürel köprüyü de simgelemektedir. Ayrıca çağdaş Türk ve Fransız edebiyatını birleştiren bağların canlılık ve derinliğini yansıtan bu 16. ödül töreninin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü, iki kültürümüz arasında verimli bir diyaloğun geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Jüri üyelerine özveri ve seçim yetenekleri için ve tabii ki organizatörlere sıkı çalışma ve tutkuları için teşekkür ederim. »


Ödülünü Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Isabelle Dumont ve Jüri Başkanı Liz Behmoaras'tan alan Alexandre Seurat ise şöyle konuştu : « Eş zamanlı olarak yazar ve çevirmeni ödüllendirerek ve böylelikle kültürler arasındaki dolaşıma ve bir dilden diğerine çalışmaya vurgu yaparak, bugün Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Jürisi bu köprü görevini üstleniyor. Onlara içtenlikle teşekkür ediyorum! Aldığım bu ödül, doğru kelimeleri bulma yeteneğim konusunda bana güven veriyor: Bu güven çok değerli bir edinim ve bu nedenle bu akşam bana verdiğiniz onur için size tüm kalbimle teşekkür ederim.»

bottom of page