top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Gizemli bir kahramanın hayret verici hikâyesi

Muammalara açık kapı bırakan insanların hikâyesinin anlatıldığı Arıların Uğultusu, tarihi olgulardan da beslenen, Meksika’nın zengin motifleriyle süslü, masalsı ve şiirsel bir eser.

Meksikalı yazar Sofía Segovia büyük yankı uyandıran romanı Arıların Uğultusu’nda devrimin eşiğindeki bir ülkede bir ailenin talihini değiştirecek güce sahip gizemli bir kahramanın hayret verici hikâyesini anlatıyor.


İhtiyar dadı Reja bir gün köprünün altına terk edilmiş, kime ait olduğu ve nasıl hayatta kalmayı başardığı bilinmeyen bir bebek bulur. Bebek, arıların oluşturduğu canlı bir battaniyeyle kaplanmış hâldedir ve bu yüzden de onunla ilgili birçok söylenti yayılır. Simonopio adı verilen ve evlat edinilen bebeğin gelişiyle birlikte Linares’teki herkesin hayatı altüst olacaktır.


1965'te Meksika'da doğan Sofia Segovia, siyasi kampanyalarda imaj danışmanı ve politikacılar ve sosyete mensupları için hayalet yazar olarak çalıştı. Ayrıca birkaç oyun kaleme aldı. İlk romanı Noche de huracán'ı (Kasırga Gecesi) 2010'da yayımladı ve son romanı El mumurmullo de las abejas (Arıların Mırıltısı) Nisan ayında tüm dünyada yayınlandı. Segovia şimdiden bir sonraki Isabel Allende olarak selamlanıyor. Arka planda Meksika Devrimi'nin yer aldığı El mumurmullo de las abejas, büyülü gerçekçilikle dolu ve bir ailenin geçmişini değiştiren gizemli bir çocuğun olağanüstü hikayesini anlatıyor. Segovia, Morales ailesinin malikanesindeki karakterleri ve güzel manzarayı ustalıkla anlatıyor. Bu Segovia'nın ikinci romanı.


ARILARIN UĞULTUSU

Sofía Segovia

İthaki Yayınları, 2023

Çeviri: İdil Dündar

bottom of page