top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Küçük Dertler ve Bir Kalbin Boyutları

Ateşle Yaklaşma, Kadire Bozkurt’un ilk iki kitabı Küçük Dertler ile Bir Kalbin Boyutları’nı bir araya getiriyor. Üçüncü öykü kitabı Buzkandilleri’nden sonra Ateşle Yaklaşma da Kadire Bozkurt’un olgun öykü dilini okura sunuyor.

Bu öykülerde acıyı, umutsuzluğu, şiddeti içselleştirmiş hayatlar var. Sıradan, küçük dünyalarında yaşayan insanların hikâyeleri unutulmaz izler bırakıyor. Kadire Bozkurt öykücülüğümüze yeni boyutlar getirirken okuma biçimimizi zenginleştiriyor. Tedirgin eden, insanın içine işleyen öyküleri Kadire Bozkurt’un edebiyatımız için büyük bir kazanım olduğunu gösteriyor. Ateşle Yaklaşma yüksek nitelikli anlatım biçimi ve diliyle başucumuzdan ayıramayacağımız bir mücevher kitap.


Kadire Bozkurt Konya’da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Ankara’da geçti. Hacettepe Üniver­sitesi Ankara Meslek Yüksekokulu ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Evli, iki kız çocuğu annesi. Bursa’da yaşıyor. Öyküleri Notos, Kitap-lık, Varlık, Sözcükler, Sarnıç, Edebiyatist, İan Edebiyat, Öykü Gazetesi, İzdiham, Hece Öykü, Virüs, Trendeki Yabancı’da yer aldı. İlk öykü kitabı Küçük Dertler 2015, ikinci öykü kitabı Bir Kalbin Boyutları 2017 yılında yayımlandı.


ATEŞLE YAKLAŞMA

Kadire Bozkurt

Notos Kitap, 2022

Tür: Öykü

200 s.

bottom of page