top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Ödülü

37. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması kapsamında düzenlenen “Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Ödülü” kazananı belirlendi.


Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü “Önce Hayal” eseriyle Zeynep Özatalay ve “Sihirbaz Kıvrık Bıyık ve Muhteşem Gösterisi” eseriyle Şeyda Ünal arasında paylaştırıldı.


Zeynep Özatalay, İstanbul’un Kanlıca semtinde doğdu. Okula başlayınca derslerinde hiç boş durmadı, matematik ve coğrafya öğretmenlerinin çok güzel karikatürlerini çizdiği için apar topar mezun edildi. O tarihten beri gördüğü her şeyi çiziyor ve çocuk kitapları yapıyor. Biri tombul, diğeri zayıf iki kedi kendilerini biraz mama karşılığı eve aldırdıklarından beri onlarla yaşıyor. Yüzmeyi ve kurabiye yemeyi seviyor, ikisini aynı anda denediyse de asla başarılı olamadı.



ÖNCE HAYAL

Judith Malika Liberman

İllüstratör: Zeynep Özatalay

Redhouse Yayınları, 2019

40 s.


Şeyda Ünal, 1990 yılında Eskişehir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. ’’Illustrative Today’’ okulunda, sanatçı Saeed Ensafi’den Çağdaş Kurgu İllüstrasyon eğitimi aldı. İşleriyle çeşitli sergiler ve projelerde yer aldı. Basılan ilk kitabı Sihirbaz Kıvrık Bıyık ve Muhteşem Gösterisi.



SİHİRBAZ KIVRIK BIYIK VE MUHTEŞEM GÖSTERİSİ

İllüstratör: Şeyda Ünal

KVA Çocuk, 2021

48 s.





bottom of page