top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Bedenin Sırları

Bedenin Sırları adlı kitabında, Daniel M. Davis, insan biyolojisinin son yıllarda gelişen teknoloji ve artan bilgi birikimi sayesinde öne çıkan ve büyük tartışmalar yaratan genetik düzenleme, mikrobiyom, beynin işleyişi gibi alanlarını, hücre düzeyinde bir araya getiriyor.



Bu gelişmeleri mümkün kılan bilim insanlarının za­man zaman eğlenceli olabilen hikâyelerine de yer veren kitap bilimsel düşüncenin gelişimine dair benzersiz bir okuma deneyimi sunuyor. “Ya­kın gelecekte hayatlarımızı en çok kendi kendine giden arabalar veya robotlar değil, yeni insan biyolojisi etkileyecek” diyen Davis’in heyecanı­nı paylaşınca kendinize de başkalarına da eskisi gibi bakamayacaksınız.


Daniel Michael Davis (1970 doğumlu) Imperial College London'da Yaşam Bilimleri Bölüm Başkanı ve İmmünoloji Profesörüdür. Davis daha önce Manchester Üniversitesi'nde İmmünoloji Profesörü olarak görev yapmıştır. The Secret Body, The Beautiful Cure ve The Compatibility Gene kitaplarının yazarıdır. Bağışıklık hücresi biyolojisini incelemek için mikroskopi kullanan araştırmaları, bağışıklık hücrelerinin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamaya yardımcı olmuştur. İmmünolojik sinaps ve membran nanotüplerini birlikte keşfetmiştir.


Davis, Strathclyde Üniversitesi'nden fizik alanında doktora derecesine sahiptir. Imperial College'da moleküler immünoloji profesörü ve Manchester Üniversitesi'nin inflamasyon araştırmaları için işbirliği merkezinde araştırma direktörü olarak görev yapmıştır. Davis, Nature immünoloji dergisi tarafından alanında uzman olarak kabul edilmektedir.


                       

BEDENİN SIRLARI

Yapikredi Yayınları, 2024

Daniel M. Davis

Çeviren: Gürol Koca

216 s.

bottom of page