top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Booker Prize 2022 uzun listesi belli oldu

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Booker'ın üç çıkış kitabı, en kısa kitap ve şimdiye kadar aday gösterilen en genç ve en yaşlı yazarları içeren uzun listesi açıklandı.


1969 senesinden beri verilen ve edebiyat dünyasının en köklü ödüllerinden biri olan Booker, her sene İngilizce olarak yazılmış ve Birleşik Krallık ve İrlanda'da yayımlanmış eserlere veriliyor.


Jüri başkanı Neil MacGregor, "Liste hikaye, masal ve mesel, fantezi, gizem, meditasyon ve gerilim içeriyor" dedi. Kısa liste 6 Eylül'de Londra'daki Serpentine Gallery'de açıklanacak ve kazanan ise 17 Ekim'de Roundhouse'da açıklanacak.


The Booker Prize 2022 uzun listesi:

Glory, NoViolet Bulawayo

Trust, Hernan Diaz

The Trees, Percival Everett

Booth, Karen Joy Fowler

Treacle Walker, Alan Garner

The Seven Moons of Maali Almeida, Shehan Karunatilaka

Small Things Like These, Claire Keegan

Case Study, Graeme Macrae Burnet

‘The Colony, Audrey Magee

Maps of Our Spectacular Bodies, Maddie Mortimer

Nightcrawling, Leila Mottley

After Sappho, Selby Wynn Schwartz

Oh William!, Elizabeth Strout


Uzun listede şimdiye dek aday gösterilen en genç ve en yaşlı yazar yer alıyor: 20 yaşındaki Leila Mottley ve bu sene 88. doğumgününü kutlayacak olan Alan Garner. Claire Keegan, Small Things Like These isimli 116 sayfalık romanı ile ödülün tarihinde aday olan en kısa roman oldu. Listede üç ilk romanı çıkan adaylar ise: Maddie Mortimer, Leila Mottley ve Selby Wynn Schwartz Listeye daha önce de girmiş isimler var: daha önce kısa listeye giren yazarlar NoViolet Bulawayo, Karen Joy Fowler ve Graeme Macrae Burnet ve daha önce uzun listeye alınan Elizabeth Strout.

bottom of page