top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Hepsi birbirinden farklı ama derinlerde birbirine bağlı yedi öykü; tam yedi yalan, yedi yüzleşme...

Emmy ödüllü senarist Özlem Yılmaz, yaratıcı betimlemeler ve içgörülerle bezediği, bilinen ama fark edilmeyenleri anlattığı Divan Cadısı ile, güçlü kaleminin edebiyatımıza katacaklarını müjdeliyor.

"Yalan, gerçek ona elini uzatmazsa gerçekleşemez. İnsanlar inanmayı istediklerine 'işlerine geldiği için' inanırlar. İnanmış görünmek, yalana yalanla cevap vermekten başka bir şey değildir. Oyun, sonuçları bakımından yine de adildir. Ama birini aldatmak başka bir iştir, birinin günahını almak bambaşka.


Yalanlarımın dozu arttıkça ben de dengeyi kaçırmaya başladım. Ergenlik, görüşü bozan bir hadise. İşte ben de birinin ölümüne sebep olduğumda işin rengi tamamen değişti."


Sinema ve televizyon dünyasının üretken isimlerinden Emmy ödüllü senarist Özlem Yılmaz, yaratıcı betimlemeler ve içgörülerle bezediği, bilinen ama fark edilmeyenleri anlattığı Divan Cadısı ile, güçlü kaleminin edebiyatımıza katacaklarını müjdeliyor.


Sahnede izler gibi, yanında yaşanır gibi okunan bu hikâyelerde yazar, insan ruhunun taşrasına uzanan coğrafyada geziyor; sırlı atlas yorganları, bir divan şiltesinin altındaki şifalı tohumları resmediyor. Güçlü karakterleriyle tanıştırdığı okura, kendi bedenindeki coğrafyadan habersiz kadınları, aşkı, acıyı anlatıyor.


Divan Cadısı, kişisel tarihi yeniden inşa eden hafıza oyunlarına, insanın köşe bucak kaçtığı hakikatiyle yüzleşmesine, hatta o hakikati doğurmasına dair bir şölen.


Yürüdüğümüz meydanlarda, yaşadığımız saatlerde geçen bu öyküler, işlek üslubu ve her daim başka yöne sapabilen sürprizli kurgusu ile okuyucuyu heyecanlı bir yolculuğa çıkaracak.


Özlem YILMAZ 1976, Çanakkale doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli TV dizilerinde yardımcı ve 2. Yönetmen olarak görev aldıktan sonra ‘’Yüzündeki Dalgalar: Boş Ada Belgesel’’ filmini yönetti ve 16. Boston Film Festivali ve TRT Belgesel Ödülleri’nde yarıştı. Uçurum dizisinin 2. Sezonunda senaristlik yaptı. 20 Dakika dizisinin senaryo ekibinde yer aldı. Burcu Görgün Toptaş ile birlikte kaleme aldığı Kara Sevda dizisi, Uluslar Arası Emmy Ödülü alan ilk Türk dizisi oldu.


DİVAN CADISI

Özlem Yılmaz

Everest Yayınları, 2023

Editör: Didem Ünal Demir

193 s.

bottom of page