top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Dünyanın Kanatları Altında İki Kadın


Seyahat etmek, yeni insanlarla tanışmak, farklı kültürlerle bir araya gelmek yaşam enerjimizi katbekat artırır. Bizi çocukluğumuzdan beri besleyen tutkular, yetişkin hayatımıza hazırlanmamızı kolaylaştırır.


Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından yayımlanan “Dünya’nın Etrafında Bir Yarış” Nellie Bly ve Elizabeth Bisland'ın gerçek hikâyesine ışık tutmaktadır. Çağının çok ötesinde bir göreve imza atan iki kadın, bu kitap ile yeniden hatırlanıyor.


Hareketli gazete ortamında gelişen Nellie ile edebiyat sevdasıyla yanıp tutuşan Elizabeth'in 1800'lerde geçen yolculuğu oldukça ilham vericidir. Dönemin zorluklarına boyun eğmeyen bu iki kadının dünyayı dolaşma görevi çekişmeli bir yarışmaya dönüşür. New York'tan doğuya yola çıkan bir gemi ile New York'tan San Francisco'ya giden bir trenin baş rol oyuncusu olduğu bu kitap, Jules Verne'nin ölümsüz eseri “80 Günde Dünya Turu”na selam yollar. Zaman zaman hayâllerimizi süsleyen, yolculuklara ilhâm kaynağı olan Jules Verne bizi dünyayla tanıştırdı. Çocuk ya da yetişkin herkesin “seyahat, dünya, kültür” gibi kavramlara bakış açısını değiştirdi.


“Dünya’nın Etrafında Bir Yarış”, Alexandra Bye'ın görsel dünyası ve Caroline Starr Rose'un büyüleyici anlatımı ile zamanda yolculuk yapmamızı sağlıyor. Bu kitap, 7 yaş üstü çocukları maceradan maceraya uçuruyor. Sayfaları çevirirken ülkelerin sembolleri hakkında bilgi sahibi olabilir, kendinizi çeşitli yolculuklar içerisinde bulabilirsiniz.

Bakalım bu heyecanlı ve zorlu yolculuğu kim kazanacak?

DÜNYA'NIN ETRAFINDA BİR YARIŞ

Yazan: Caroline Starr Rose

Resimleyen: Alexandra Bye

Çeviren: Müge Ören

Yaş aralığı: Okul çağı

İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2020

24 sayfa.



bottom of page