top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

İçindeki umuda inan!

Çöpten bir dünyada yaşadığınızı düşünün; gökyüzünü, denizleri ve toprağı göremiyor, doğayı hissedemiyorsunuz. Her geçen gün daha zor nefes alıyorsunuz. İnsanların kirlettikleri bu dünyada gerçek bir yaşam sürebileceğine inanıyor musunuz?


Akihiro Nishino’nun “Baca Kasabası'nın Çöpadam'ı” kitabı, sizi böylesine karanlık bir ortamda yaşayan Lubicchi'nin dünyasına davet ediyor. Baca temizliği yaparak geçimini sağlayan çocuğun hayatı, Çöpadam ile karşılaşınca değişiyor. Her yeri farklı bir çöpten oluşan adam ve Lubicchi'nin hikâyesi tam bu sırada başlıyor.


‘Küçük Prens' tutkunlarına bu yeni doğan karakter ile müjdeyi veriyorum. 2018 yılında Yediveren Çocuk Yayınları’ndan çıkan bu kitap şahane çizimleri ve olağanüstü hikâyesiyle her yaşa sesleniyor. Bu gizemli yolculuk içerisinde, çocukları duygudan duyguya koşturuyor. İnsanlığın kapılarını aralıyor. Hepimize umudu yeniden hatırlatıyor. Çöpadam, okuyuculara sadece içindeki ışığa inanarak hayallerine ulaşabileceğini söylüyor.


Yazar, kitabın içerisinde bulunan görseller ile okuyucuların hayal gücünü harekete geçiriyor. Renk ve karakter seçimleri ile distopik bir dünyanın tam ortasında buluyoruz kendimizi. Her bir sahneyi ince detaylar ile süsleyen yazar Nishino, anlatımıyla da hikâyenin gücüne güç katıyor.


Doğayı hırpalayıp kendine yeni bir doğa arayan insanlığın çaresizliğini çocuk diliyle gözler önüne seriyor. Kitabın kapağını kapattıktan sonra yazarın yarattığı şehirde yaşamaya devam ediyoruz.


Akihiro Nishino, bu fantastik öykü ile çocuk edebiyatına farklı bir kapı aralıyor. Yazar, kitabında yer alan çizimleri 2019 yılında Eyfel Kulesi'nde açtığı solo sergide ziyaretçilerle buluşturdu. Bu ışıklı sergiyi eserine yansıtan yazar, teknolojiyi ustalıkla kullandığını kanıtladı. Çocukların dünyasına bir oyun parkı kurdu âdeta.


Akihiro Nishino “İnan. Bir tek sen olsan bile.” diyerek umudumuza ışık tutuyor.



BACA KASABASI'NIN ÇÖPADAM'I

Akihiro Nishino

Çeviren: Tanıl Yaşar

Ebat: 21x21, 2. Hamur

Yediveren Çocuk

İstanbul, 2018


bottom of page