top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"İnsana verilmiş en büyük armağan olduğunu düşünüyorum öleceği günü bilmemenin."

2009 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü alan Düşe Kalka, zengin konu, karakter ve anlatım biçimleriyle her öyküde masaldan gerçeğe, kurgudan rüyaya okuru bambaşka iklimlere taşıyor.

"İnsana verilmiş en büyük armağan olduğunu düşünüyorum öleceği günü bilmemenin. Faniyiz, bunu inkâr eden yok. Ama belleksizliğimize sığınıp içimizden birisi öldüğünde şaşırabiliyoruz. Gerçekten tüm varlığımızla şaşırıyoruz. Unutkanlığı inkârla birlikte özenle kullandığımızda, felaketleri daha rahat atlatıyoruz. Ama bir sonrakine tepki verirken, bütün anlam arayışımıza yeni baştan başlıyoruz, tabii isyanımız da cabası. Neyse, zararı yok, her seferinde şaşıralım."


Aslı Akarsakarya ilk kitabı Düşe Kalka'daki öykülerinde toplumun her kademesinden baskılanan kişilere, kişiliklere, duygulara yoğunlaşıyor. Kimi zaman şiirsel, kimi zaman eğlenceli, kimi zaman da acıtan bir üslupla kaleme aldığı öykülerde, söylenenler kadar söylenmeyenleri de önemli kılan özgün bir dilin peşine düşüyor yazar.


Aslı Akarsakarya “Düşe Kalka” (öykü, 2009), “İçeride Kalanlar” (roman, 2016) ve “Buraya Kısıldık Sanırım”ın (öykü, 2021) yazarıdır. “Düşe Kalka” 2009 Yaşar Nabi Nayır Ödülü’ne, “Buraya Kısıldık Sanırım” 2021 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer bulundu. İlk kişisel fotoğraf sergisini 2010 yılında açtı ve 2017-2019 yılları arasında bir video/belgesel projesi olan “Woman In Me”ye (İçimdeki Kadın) hayat verdi.


DÜŞE KALKA

Aslı Akarsakarya

Yapı Kredi Yayınları, 2023

Tür: Öykü

96 s.

bottom of page