top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Esmé Weijun Wang'ın İki Eseri Birden Okurla Buluşuyor


Bilgi Yayınevi, son zamanlarda en iyi genç Amerikalı romancılar arasında gösterilen Esmé Weijun Wang'ın iki eserini birlikte okurlarla buluşturdu: Cennetin Sınırı ve Şizofreni Üzerine.


İlk romanı Cennetin Sınırı'yla büyük yankı uyandıran, övgüler alan Esmé Weijun Wang, kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı denemelerden oluşan Şizofreni Üzerine kitabıyla da New York Times Çoksatanlar listesine girdi ve Graywolf Press Kurgu Dışı Yazın Ödülü, Whiting Ödülü gibi önemli ödüller aldı.


Esmé Weijun Wang, büyük bir yankı uyandıran Cennetin Sınırı adlı ilk romanında aşka, aileye, göçmenliğe ve akıl sağlığına dair son derece etkileyici, ezberleri bozan bir hikâyeyi ustalıklı bir kurguyla anlatıyor. Şizofreni Üzerine’de ise kendi deneyimlerinden yola çıkarak şizofreniye dair kapsamlı bir araştırma sunuyor. Dürüst ve çarpıcı anlatımıyla, merak eden herkese bu gizemli dünyanın kapılarını açıyor.


Yazar Hakkında:


Tayvanlı anne babası Michigan’da dünyaya getirmiş, San Francisco Bay Area’da büyümüştür. NPR tarafından 2016’nın en iyi kitaplarından biri seçilen Cennetin Sınırı kitabının yazarıdır. Deneme ve hikâyeleri, pek çok yayının yanı sıra Catapult, Elle ve Believer’da yayımlanmıştır. 2018 yılı Whiting Ödülü’nü kazanmış, Granta’nın 2017’nin en iyi genç Amerikalı romancılarından biri seçilmiştir. Diğer ödülleri arasında yazmakta olduğu bir roman için olan Hopwood Ödülü, Stanford Üniversitesi’nin yaratıcı yazarlık alanındaki Louis Sudler Performans ve Yaratıcı Sanatlar Ödülü, Elizabeth George Vakfı bursu bulunmaktadır. Michigan Üniversitesi’nden Sanat Yüksek Lisansı derecesi vardır. San Francisco’da yaşamaktadır.







CENNETİN SINIRI

Esmé Weijun Wang

Çeviren: Gonca Aygün

Bilgi Yayınevi, 354 s.

Ankara, 2021.


ŞİZOFRENİ ÜZERİNE

Esmé Weijun Wang

Çeviren: Sevim İrem Alkılınç

Bilgi Yayınevi, 222 s.

Ankara, 2021.


bottom of page