top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Homo İnformatiks adlı yeni bir insan türü doğuyor

Bir mühendis, matematik tutkunu ve aynı zamanda felsefe alanında akademik çalışmaları olan Luc de Brabandere, farklı alanları sentezlemeyi seven bir düşünür. Yazarın tüm bu yönlerinden beslenerek ortaya koyduğu eser, sayıların diliyle sözel dili karşılaştırarak Homo İnformatiks adlı yeni bir insan türünün doğmakta olduğunu haber veriyor ve bu insan türünün sınırlarını tartışıyor.

Eser aynı zamanda Aristoteles’ten Hârizmî’ye, Leibniz’den Thomas Bayes’e, Bertrand Russell’dan Claude Shannon’a pek çok önemli ismi bir araya getiriyor ve internet ve bilgisayarların hızla değişen yenilikçi dünyalarının matematik, mantık ve felsefeye dayanan temellerini tarihsel gelişim süreci içinde ele alıyor. Akıcı bir anlatım tekniği ile kaleme alınan ve Türkçeye Homo İnformatiks: Bilişim, Matematik ve Mantığın Kesişen Dünyaları adıyla kazandırılan bu çalışma, sadece uzmanların değil yenilikçi düşünce ve yaratıcılık gibi konulara ilgi duyan kitapseverlerin de zevkle okuyacağı bir eser.


Luc de Brabandere 1948 yılında Belçika'da, Flaman Bölgesi'nin merkezi olan Gent'ta doğdu. Luc de Brabandere, lisans eğitimini matematik ve felsefe alanlarında Londra Üniversitesi'nde (University Collage London) tamamladı. Akademik çalışmalarında bilişsel sürecin sayılar, düşünmenin yapısı ve girişimcilik üzerindeki etkisine yoğunlaşan yazarın üretim alanı oldukça geniştir. Brabandere, strateji geliştirme alanında The Boston Consulting Group'ta aktif bir şekilde çalışıyor. Bunun yanı sıra Louvain School of Management’ta işletme bölümünde ve Paris’te mühendislik alanında önemli bir yüksekokul olan École centrale’de eğitmen olarak görev alıyor. Son derece üretken bir yazar olan Brabandere’in kitaplarından bazıları şunlardır: A Small Philosophy of Funny Stories (2009), Thinking in New Boxes: a New Paradigm for Business Creativity (2013), The Forgotten Half of Change (2016)


HOMO İNFORMATİKS

Luc de Brabandere

Vakıfbank Yayınları, 2023

Çeviri: İlhan Burak Tüzün

112 s.

bottom of page